********
Fırsatlar yakalandıkça çoğalır............Sun Tzu
*********
İnsanlığın sonsuz güneşi Doğruluktur, Nasıl olsa birgün doğar.
*********
Ne mutlu o kişiye'ki Yoldaşı haset değildir............. Hz Mevlana.
********
İnsanın aklı çoğaldıkça Can sıkıntısı artar.........Dostoyevski
********
Hakları ve zevkleri elinden alınan gençler, onların yerine Daha gizli ve tehlikeli olanları koyarlar...................Roueseu
**********
Hiç kimse uzun süre evli kalmadıkça, Gerçek aşkın ne olduğunu anlayamaz...............Marc twain
*******
Zengin. Malı çok olana denmez, Zengin kalbi, gönlü, bol olana denir..............Hz. Muhammed alhys.
********
Hayat yokuşunu tırmanırken karşılaştımız kişilere iyi davranalım çünkü,
İnişte yine onlara rastlayacağız....................Diderot.
*******
Osmanlı zamanında kadınlara verilen en anlamlı hediye, Şık gösterişli ''Aynalardı''
Sana senden daha güzel bir armağan bulamadım demekmiş.
*********
Kör tehlikeyi görmediği için cesur olur...........Diderot.
*********
Kalp neyle doluysa,
Dudaklardan o dökülür...................Goethe.
***
Ufak şeylerden zevk alabilmek;
Lüks yerine zarafet aramak;
Saygı istemek yerine değerli olmak;
Zengin olmak yerine kimseye muhtaç olmamak;
Sıkı çalışmak, sessizce düşünmek ve dürüst konuşmak;...
Yıldızları, kuşları, bebekleri ve bilgeleri açık kalple dinlemek;
İşte benim senfonim..."
William Ellery

en önemli besinlerden
MOR LAHANA.
sağlıklı olmanın sırrı pahalı şeyler değildir, sağlıklı beslenmek, az yemek, Mor lahana: yemeklere güzellik katar, sağlık katar, cilde parlaklık enerji verir, vücudu temizler, toksin atıcıdır, düzenli yemekte fayda vardır, çiğ yemek daha faydalıdır, hamburger, gibi yiyeceklerle bereber mor lahana, marul tüketmelisiniz, ayni zamanda cildi esnek ve lekesiz olması fantastik bir besin olduğunu gösterir.
AVOKADO
Orta amerika ve meksikada çok önem verilen avokado önemli bir besindir, günlük tüketilmesi gereken sağlık veren minerali vitamin deposu, bu meyve suyunu veya kendisini çiğ olarak tüketilmesi gereken bir besin kaynağıdır. hastalıklara karşı önemli bir koruyucudur, Avokado karotenoidler, lutein, özellikle göz hastalıklarına, yaşlandıkça beta karoten lutein ve alfa karoten içerir bunun yanı sıra vücudun çok ihtiyacı olan maddeler içerir. salata, olarakda tüketilir. iyi kolestrol içerir, biliyorsunuz, (Kötü kolestrol vücutta büyük hasarlara sebeb olur,) genellikle yağlı gıdalar, şeker, kötü kolestrol düzeyleri yüksek hasarlar bırakır. düzenli olarak Avokado tüketen hızlı etkili doğal ve yan etkisi olarak kolestrolü düşürür. bu lezzetli meyve içeriğindeki Oleik asitin yüksek miktarda folat içerdiği LDL kolestrol düzeyini düşürerek kalp hastalıklarına karşıda bir kalkan oluşturur.
FIRINDA SEBZELİ KÖFTE
MALZEMELER
Et Köftesi İçin:

en önemli besinlerden
MOR LAHANA.
sağlıklı olmanın sırrı pahalı şeyler değildir, sağlıklı beslenmek, az yemek, Mor lahana: yemeklere güzellik katar, sağlık katar, cilde parlaklık enerji verir, vücudu temizler, toksin atıcıdır, düzenli yemekte fayda vardır, çiğ yemek daha faydalıdır, hamburger, gibi yiyeceklerle bereber mor lahana, marul tüketmelisiniz, ayni zamanda cildi esnek ve lekesiz olması fantastik bir besin olduğunu gösterir.
Orta amerika ve meksikada çok önem verilen avokado önemli bir besindir, günlük tüketilmesi gereken sağlık veren minerali vitamin deposu, bu meyve suyunu veya kendisini çiğ olarak tüketilmesi gereken bir besin kaynağıdır. hastalıklara karşı önemli bir koruyucudur, Avokado karotenoidler, lutein, özellikle göz hastalıklarına, yaşlandıkça beta karoten lutein ve alfa karoten içerir bunun yanı sıra vücudun çok ihtiyacı olan maddeler içerir. salata, olarakda tüketilir. iyi kolestrol içerir, biliyorsunuz, (Kötü kolestrol vücutta büyük hasarlara sebeb olur,) genellikle yağlı gıdalar, şeker, kötü kolestrol düzeyleri yüksek hasarlar bırakır. düzenli olarak Avokado tüketen hızlı etkili doğal ve yan etkisi olarak kolestrolü düşürür. bu lezzetli meyve içeriğindeki Oleik asitin yüksek miktarda folat içerdiği LDL kolestrol düzeyini düşürerek kalp hastalıklarına karşıda bir kalkan oluşturur.
******************
ıspanaklı pasta
Malzemeler;
3 yumurta
1 su bardagi toz seker
1 su bardagı püre haline getirilmis ispanak
1 cay bardagi sivi yag
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardagi un
ıspanaklı pasta
Malzemeler;
3 yumurta
1 su bardagi toz seker
1 su bardagı püre haline getirilmis ispanak
1 cay bardagi sivi yag
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardagi un
Ara kremasi icin;
2 su bardağı süt
1 paket hazır sade pasta kreması
üzeri icin;
1 paket krem santi
1 su bardagi süt
Yapilisi:
Yumurtayi sekerle iyice köpük köpük olana kadar cirpin.Sivi yagi,ispanak püresinide ilave edip tekrar cirpin.Unu kabartma tozunu ve vanilyayida ilave edip cirpin.Yaglanmis 26 cm lik kelepceli kaliba harci döküp,önceden isitilmis 170 dereceli firinda 30-40 dakika pisirin.Firindan cikan kekinizi iyice sogutun.Kekin kenar kisimlarini bicakla düzelterek kek kirintilari alip bunlari rondodan gecirin. kreması için 2 bardak sütü 1 paket pasta kreması ile çırpın Soguyan keki ikiye kesin ben keserken naylon ip kullandım kremayı yayıp diğer yarısınıda üstüne kapatın .Kremsantiyi 1 su bardagi sütle cirpin ve üzerine düzgünce sürün.Rondodan gecirilmis kek kirintilarinida üzerine serpistirin ve servis yapin.
2 su bardağı süt
1 paket hazır sade pasta kreması
üzeri icin;
1 paket krem santi
1 su bardagi süt
Yapilisi:
Yumurtayi sekerle iyice köpük köpük olana kadar cirpin.Sivi yagi,ispanak püresinide ilave edip tekrar cirpin.Unu kabartma tozunu ve vanilyayida ilave edip cirpin.Yaglanmis 26 cm lik kelepceli kaliba harci döküp,önceden isitilmis 170 dereceli firinda 30-40 dakika pisirin.Firindan cikan kekinizi iyice sogutun.Kekin kenar kisimlarini bicakla düzelterek kek kirintilari alip bunlari rondodan gecirin. kreması için 2 bardak sütü 1 paket pasta kreması ile çırpın Soguyan keki ikiye kesin ben keserken naylon ip kullandım kremayı yayıp diğer yarısınıda üstüne kapatın .Kremsantiyi 1 su bardagi sütle cirpin ve üzerine düzgünce sürün.Rondodan gecirilmis kek kirintilarinida üzerine serpistirin ve servis yapin.
MALZEMELER
Et Köftesi İçin:
250 gr. kuzu kıyma
250 gr. dana kıyma
1 orta boy soğan (rendelenmiş)
3-4 diş sarımsak (dövülmüş)
3 yemek kaşığı galeta unu veya kuru ekmek içi
1tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
1-2 çay kaşığı tuz
Sebzeleri İçin:
4-5 adet orta boy patates
5-6 yemek kaşığı konserve bezelye
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
3 adet domates
1-2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Karabiber
Tuz
Üzeri için:
100 gr. tereyağ
YAPILIŞI
Et köftelerin malzemelerini karıştırın, yoğurun. Buzdolabında biraz beklettikten sonra köfte için yuvarlak şekil verip bastırın.
Sebzeler için, patatesleri halka doğrayın.
Biberleri uzun doğrayın.
Domates dışındaki malzemeleri geniş bir kapta karıştırın.
Dikdörtgen borcamı yağlayın. Karışan sebzeleri borcama yayın.
Üzerine hazırladığınız et köftelerini dizin.
Domatesleri soyun ve ince halkalar halinde sebzeler ve köftelerin üzerine yerleştirin.
Tereyağını küçük parçalar halinde köftelerin ve domateslerin üzerine koyun.
İçine 1 su bardağı su dökün ve alüminyum ile kapatın.
20 dk. üzeri kapalı, dahasonra üzeri açık olacak şekilde 200 C'de pişirin.
Pişerken köfteleri ara ara çevirin; arada suyunu kaşık yardımıyla üzerine dökün, köftelerin her yeri iyice kızarsın..
250 gr. dana kıyma
1 orta boy soğan (rendelenmiş)
3-4 diş sarımsak (dövülmüş)
3 yemek kaşığı galeta unu veya kuru ekmek içi
1tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
1-2 çay kaşığı tuz
Sebzeleri İçin:
4-5 adet orta boy patates
5-6 yemek kaşığı konserve bezelye
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
3 adet domates
1-2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Karabiber
Tuz
Üzeri için:
100 gr. tereyağ
YAPILIŞI
Et köftelerin malzemelerini karıştırın, yoğurun. Buzdolabında biraz beklettikten sonra köfte için yuvarlak şekil verip bastırın.
Sebzeler için, patatesleri halka doğrayın.
Biberleri uzun doğrayın.
Domates dışındaki malzemeleri geniş bir kapta karıştırın.
Dikdörtgen borcamı yağlayın. Karışan sebzeleri borcama yayın.
Üzerine hazırladığınız et köftelerini dizin.
Domatesleri soyun ve ince halkalar halinde sebzeler ve köftelerin üzerine yerleştirin.
Tereyağını küçük parçalar halinde köftelerin ve domateslerin üzerine koyun.
İçine 1 su bardağı su dökün ve alüminyum ile kapatın.
20 dk. üzeri kapalı, dahasonra üzeri açık olacak şekilde 200 C'de pişirin.
Pişerken köfteleri ara ara çevirin; arada suyunu kaşık yardımıyla üzerine dökün, köftelerin her yeri iyice kızarsın..

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder