9 Nisan 2014 Çarşamba

İnsanlar ırk veya renk gibi tesadüfi sebeplerle üstün olmazlar.
En iyi kalbi, en iyi aklı olanlar üstündür.
Üstün insan yerdekine eğilerek ayakta durur ve onu kaldırarak yükselir..'

Robert Ingersoll
İnsanlar ırk veya renk gibi tesadüfi sebeplerle üstün olmazlar.
En iyi kalbi, en iyi aklı olanlar üstündür.
Üstün insan yerdekine eğilerek ayakta durur ve onu kaldırarak yükselir..'

Robert Ingersoll
''İnsan yüreği, kaç yaşında olursa olsun
ancak ona açılan yüreğe karşılık verir.''

M. EDGEWORTH 
***
künefe
150 gr Tel Kadayıf
100 gr Tereyağ
100 gr Dil Peyniri...

1 Kaşık Pekmez (şart değil ama olursa rengigüzel kızarır)
Şerbeti:
4/3 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Su
1-2DamlaLimon
Tarif
İlk önce şerbeti hazırlıyoruz çünkü künefe sıcak şerbet soğuk olması gerek.
Kadayıfıyı tel tel ayırıp havalandırıyoruz.
50 gr Tereyağını eritip kadayıfın üstüne döküp elimizle çok sıkmadan yağı yediriyoruz.
Orta boy bir tavaya(çok çok büyük olmasın)kalan tereyağın yarısını sürüp üzerini pekmezle sıvıyoruz kadayıfın yarısını tavaya yayıyoruz dil peynirini üzerine yayıp kalan kadayıfıda üzerine yayıp üzerine uygun bir tencereye su koyup ağırlık olarak kadayıfın üzerine oturtup 1-2saat bekletelim.
Ocağın büyük gözünde en kısık ateşte tavayı çevire çevirepişirelim.
Bir tarafı pişincebir tepsiyada tabak yardımıyla çevirip tavaya kalan tereyağıda sürüp künefenin diğer tarafını pişiriyoruz.
Bir tabağa alıyoruz ve üzerine hazırladığımız şerbetihemen döküpsoğutmadan yiyiyoruz. Afiyet Olsun.

****
Balık cipsi olurmu demeyin ! Yapmışlar olmuş
Tarifler:Aparatifler , Bakliyatlar , Balık Tarifleri , Börek Tarifleri , Çorba Tarifleri , Diğer Tarifler , Et Yemekleri , Hamurişi , Kahvaltı , Köfte Tarifleri , Makarna Tarifleri , Pilavlar , Salata ve Mezeler , Sebze Yemekleri , Tatlı Tarifleri , Tavuk...
yemekpisiriyorum.com
***
Balkabaklı Mantı
Malzemesi: 3-4 kişilik..
Hamuru için
...
1 su bardağı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su

Harcı:
100 gr kıyma
100 gr rende balkabağı
1 minik soğan rendesi
tuz, karabiber

Hazırlanışı:
Hamur malzememizi yoğurup tezgahı unlayarak açıyoruz .. Orta boy kareler kesiyoruz. Türkmenler mantılarını küçük yapmıyorlar hatta bi hayli iri yapıyorlar diyebilirim. her karenin ortasına harçtan koyup bildiğimiz şekilde dürüyoruz. Kaynar suya atıp pişiiryoruz. Kevgirler süzüp büyük bir borcama alıyoruz üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı kırmızıbiber-nane sosu yapıp döküyoruz..
Not: Bu mantıyı yapar yapmaz hemen tüketmenizi tavsiye ediyorum. Kabaklı harç beklediğinde bildiğiniz balık kokuyor:))
Afiyet olsun.
Milfoy Rulo Pizza
...
Kahvaltılar ve çay ikramları için şık sunumlu bi lezzet arıyosanız bu tarif pek bi hoşunuza gider diye düşünüyorum. Ölçü vermiyorum siz kendiniz arzunuza göre ayarlayabilirsiniz. İç harcını yine istediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz.

Malzemesi:
Dikdörtgen şeklinde uzun milföy (2 kareyi yanyana ekleyebilirsiniz)
Pastırma veya ince dilim salam
Rendelenmiş Kaşar Peyniri
Sulandırılmış domates salçası
İnce kıyım yeşil biber


Hazırlanışı :
Dikdörtgen milföy dediğim şey milföyler bazen paketten birbirine ekli olarak çıkıyor bazen de küçük kareler halinde oluyor. Eğer kare halindeyse milföyü merdaneyle açarken birbirine ekleyebilrisiniz.
Tezgahı unlayıp milföyleri merdaneyle açıyoruz üzerine salçalı su sürüyoruz. Biraz pastırma veya ince dilim salam döşüyoruz. Üzerine rende kaşar serpip milföyleri rulo yapıyoruz. Dilimliyoruz ve yağlı kağıt serili tepsiye yan yatırarak diziyoruz. Üzerine çırpılmış yumurta sürüp fırınlıyoruz.
Afiyet olsun..
Fellah Köftesi


...

Malzeme:
Köfte malzemeleri:

1 su bardağı kısırlık veya köftelik bulgur
1 kahve fincanı irmik
1 kahve fincanı un
1 yumurta
tuz, karabiber

Sos malzemeleri:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
2-3 diş sarımsak rendesi
tuz



Süslemek için:
İnce kıyılmış maydanoz
Sarımsaklı yoğurt
Hazırlanışı:


Bulguru ve irmiği bir kaba alıp üzerine 1 su bardağı kadar kaynar su döküp kapağını kapatarak dinlenmeye bırakıyoruz. bulgurlar şişince içine diğer köfte malzemelerini katarak yoğuruyoruz. Bir tabağa su koyup elimizi suyla hafif ıslatıyoruz ve bulgurlu harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz ve ortalarına bastırıyoruz. Bir tencerede kaynayan suya atıp pişiriyoruz. Kevgirle süzdürüp bir borcama alıyoruz.
Bir tavaya tereyağını, salçaları ve sarımsaklı koyarak kavuruyoruz. Suyunu ve tuzunu ekleyerek biraz pişiriyoruz. Bulgur köftelerimizin üzerine bu sosu döküyoruz.
Servis yaparken üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek en üste sarımsaklı yoğurt dökebilirsiniz.
Afiyet olsun..
 

Hiç yorum yok: