
İnsanlar ırk veya renk gibi tesadüfi sebeplerle üstün olmazlar.
En iyi kalbi, en iyi aklı olanlar üstündür.
Üstün insan yerdekine eğilerek ayakta durur ve onu kaldırarak yükselir..'
Robert Ingersoll
En iyi kalbi, en iyi aklı olanlar üstündür.
Üstün insan yerdekine eğilerek ayakta durur ve onu kaldırarak yükselir..'
Robert Ingersoll

künefe
150 gr Tel Kadayıf
100 gr Tereyağ
100 gr Dil Peyniri...
1 Kaşık Pekmez (şart değil ama olursa rengigüzel kızarır)
Şerbeti:
4/3 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Su
1-2DamlaLimon
Tarif
İlk önce şerbeti hazırlıyoruz çünkü künefe sıcak şerbet soğuk olması gerek.
Kadayıfıyı tel tel ayırıp havalandırıyoruz.
50 gr Tereyağını eritip kadayıfın üstüne döküp elimizle çok sıkmadan yağı yediriyoruz.
Orta boy bir tavaya(çok çok büyük olmasın)kalan tereyağın yarısını sürüp üzerini pekmezle sıvıyoruz kadayıfın yarısını tavaya yayıyoruz dil peynirini üzerine yayıp kalan kadayıfıda üzerine yayıp üzerine uygun bir tencereye su koyup ağırlık olarak kadayıfın üzerine oturtup 1-2saat bekletelim.
Ocağın büyük gözünde en kısık ateşte tavayı çevire çevirepişirelim.
Bir tarafı pişincebir tepsiyada tabak yardımıyla çevirip tavaya kalan tereyağıda sürüp künefenin diğer tarafını pişiriyoruz.
Bir tabağa alıyoruz ve üzerine hazırladığımız şerbetihemen döküpsoğutmadan yiyiyoruz. Afiyet Olsun.
****
150 gr Tel Kadayıf
100 gr Tereyağ
100 gr Dil Peyniri...
1 Kaşık Pekmez (şart değil ama olursa rengigüzel kızarır)
Şerbeti:
4/3 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Su
1-2DamlaLimon
Tarif
İlk önce şerbeti hazırlıyoruz çünkü künefe sıcak şerbet soğuk olması gerek.
Kadayıfıyı tel tel ayırıp havalandırıyoruz.
50 gr Tereyağını eritip kadayıfın üstüne döküp elimizle çok sıkmadan yağı yediriyoruz.
Orta boy bir tavaya(çok çok büyük olmasın)kalan tereyağın yarısını sürüp üzerini pekmezle sıvıyoruz kadayıfın yarısını tavaya yayıyoruz dil peynirini üzerine yayıp kalan kadayıfıda üzerine yayıp üzerine uygun bir tencereye su koyup ağırlık olarak kadayıfın üzerine oturtup 1-2saat bekletelim.
Ocağın büyük gözünde en kısık ateşte tavayı çevire çevirepişirelim.
Bir tarafı pişincebir tepsiyada tabak yardımıyla çevirip tavaya kalan tereyağıda sürüp künefenin diğer tarafını pişiriyoruz.
Bir tabağa alıyoruz ve üzerine hazırladığımız şerbetihemen döküpsoğutmadan yiyiyoruz. Afiyet Olsun.
****
Balık cipsi olurmu demeyin ! Yapmışlar olmuş
Tarifler:Aparatifler , Bakliyatlar , Balık Tarifleri , Börek Tarifleri , Çorba Tarifleri , Diğer Tarifler , Et Yemekleri , Hamurişi , Kahvaltı , Köfte Tarifleri , Makarna Tarifleri , Pilavlar , Salata ve Mezeler , Sebze Yemekleri , Tatlı Tarifleri , Tavuk...
yemekpisiriyorum.com
***
Balkabaklı Mantı
Malzemesi: 3-4 kişilik..
Hamuru için
...
Malzemesi: 3-4 kişilik..
Hamuru için
...
1 su bardağı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
Harcı:
100 gr kıyma
100 gr rende balkabağı
1 minik soğan rendesi
tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Hamur malzememizi yoğurup tezgahı unlayarak açıyoruz .. Orta boy kareler kesiyoruz. Türkmenler mantılarını küçük yapmıyorlar hatta bi hayli iri yapıyorlar diyebilirim. her karenin ortasına harçtan koyup bildiğimiz şekilde dürüyoruz. Kaynar suya atıp pişiiryoruz. Kevgirler süzüp büyük bir borcama alıyoruz üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı kırmızıbiber-nane sosu yapıp döküyoruz..
Not: Bu mantıyı yapar yapmaz hemen tüketmenizi tavsiye ediyorum. Kabaklı harç beklediğinde bildiğiniz balık kokuyor:))
Afiyet olsun.
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
Harcı:
100 gr kıyma
100 gr rende balkabağı
1 minik soğan rendesi
tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Hamur malzememizi yoğurup tezgahı unlayarak açıyoruz .. Orta boy kareler kesiyoruz. Türkmenler mantılarını küçük yapmıyorlar hatta bi hayli iri yapıyorlar diyebilirim. her karenin ortasına harçtan koyup bildiğimiz şekilde dürüyoruz. Kaynar suya atıp pişiiryoruz. Kevgirler süzüp büyük bir borcama alıyoruz üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı kırmızıbiber-nane sosu yapıp döküyoruz..
Not: Bu mantıyı yapar yapmaz hemen tüketmenizi tavsiye ediyorum. Kabaklı harç beklediğinde bildiğiniz balık kokuyor:))
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder