http://resimlitarif.com/kolay-tramisu/

Ispanaklı Mantarlı Keçi Peynirli Kiş
Malzemeler
225 gram taze mantar...
Yarım çay kaşığı kıyılmış sarımsak
Sıvı yağ
280 gram ıspanak
4 adet büyük yumurta
1 fincan süt
55 gram keçi peyniri
Çeyrek fincan rendelenmiş parmesan peyniri
Yarım fincan ufalanmış mozarella peyniri
Tuz
Karabiber
Malzemeler
225 gram taze mantar...
Yarım çay kaşığı kıyılmış sarımsak
Sıvı yağ
280 gram ıspanak
4 adet büyük yumurta
1 fincan süt
55 gram keçi peyniri
Çeyrek fincan rendelenmiş parmesan peyniri
Yarım fincan ufalanmış mozarella peyniri
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Ispanaklı Mantarlı Keçi Peynirli Kiş tarifine başlamadan önce fırını önceden 175 dereceye kadar ısıtıyoruz. Dondurulmuş ıspanak kullanıyor ve buzunu çözemediyseniz mikrodalga fırında buzunu çözebilirsiniz. Ispanakları yıkayıp iyice temizledikten sonra suyunu iyice süzerek yemeğin diğer kısmına geçiyoruz.
Mantarları hızlıca yıkayıp ince ince doğruyoruz. Daha sonra ince dilimlediğimiz mantarları yağladığımız tavaya alarak üzerine kıyılmış sarımsak ilave edip tuz ve karabiberi serpiyoruz. Tavanın altını orta kısık ateşe alıyoruz ve mantarlar suyunu salıp tavada su kalmayana kadar soteliyoruz. ( Ortalama 5-7 dakika) Bir turta tabağını yağladıktan sonra ıspanakların suyunu bir kez daha iyice sıkıp tabağın altına ıspanakları yayıyoruz. Daha sonra sotelediğimiz mantarları ve ufaladığımız keçi peynirini üzerine ilave ediyoruz.
Orta büyüklükte bir kabın içerisinde yumurtaları iyice çırpıyoruz. Daha sonra süt, parmesan peyniri ve karabiberi ilave ederek tekrar çırpıyoruz. ( Bu kısmı mantarları sotelerken hızlıca halledebilirsiniz). Çırptıktan sonra ıspanak, mantar ve keçi peynirini koyduğumuz turta tabağımıza döküyoruz.
Daha sonra mozarella peynirini üzerine serpiyoruz ve turta tabağının altına fırına daha rahat alıp verebilmek için pişirme kâğıdı yerleştiriyoruz. Önceden ısıttığımız fırına tabağımızı aldıktan sonra açık kahverengi bir renk alana kadar kişimizi fırınlıyoruz. Her fırın değişik özellikler gösterdiğinden pişirme süresi 45-60 dakika arasında sürebilir. Hazırladığımız kişi dilimledikten sonra servis edebiliriz.
********************
Peynirli Karnabahar Kızartması
Ispanaklı Mantarlı Keçi Peynirli Kiş tarifine başlamadan önce fırını önceden 175 dereceye kadar ısıtıyoruz. Dondurulmuş ıspanak kullanıyor ve buzunu çözemediyseniz mikrodalga fırında buzunu çözebilirsiniz. Ispanakları yıkayıp iyice temizledikten sonra suyunu iyice süzerek yemeğin diğer kısmına geçiyoruz.
Mantarları hızlıca yıkayıp ince ince doğruyoruz. Daha sonra ince dilimlediğimiz mantarları yağladığımız tavaya alarak üzerine kıyılmış sarımsak ilave edip tuz ve karabiberi serpiyoruz. Tavanın altını orta kısık ateşe alıyoruz ve mantarlar suyunu salıp tavada su kalmayana kadar soteliyoruz. ( Ortalama 5-7 dakika) Bir turta tabağını yağladıktan sonra ıspanakların suyunu bir kez daha iyice sıkıp tabağın altına ıspanakları yayıyoruz. Daha sonra sotelediğimiz mantarları ve ufaladığımız keçi peynirini üzerine ilave ediyoruz.
Orta büyüklükte bir kabın içerisinde yumurtaları iyice çırpıyoruz. Daha sonra süt, parmesan peyniri ve karabiberi ilave ederek tekrar çırpıyoruz. ( Bu kısmı mantarları sotelerken hızlıca halledebilirsiniz). Çırptıktan sonra ıspanak, mantar ve keçi peynirini koyduğumuz turta tabağımıza döküyoruz.
Daha sonra mozarella peynirini üzerine serpiyoruz ve turta tabağının altına fırına daha rahat alıp verebilmek için pişirme kâğıdı yerleştiriyoruz. Önceden ısıttığımız fırına tabağımızı aldıktan sonra açık kahverengi bir renk alana kadar kişimizi fırınlıyoruz. Her fırın değişik özellikler gösterdiğinden pişirme süresi 45-60 dakika arasında sürebilir. Hazırladığımız kişi dilimledikten sonra servis edebiliriz.
********************
Peynirli Karnabahar Kızartması
Malzemeler
1 adet orta boy karnabahar...
2 yemek kaşığı tam yağlı krema
2 yemek kaşığı tereyağı
1/3 fincan küçük küçük dilimlenmiş çedar ( İngiliz peyniri)
4 adet yumurta akı
Tat katmak için tuz ve karabiber
Kızartma için sıvı yağ
1 adet orta boy karnabahar...
2 yemek kaşığı tam yağlı krema
2 yemek kaşığı tereyağı
1/3 fincan küçük küçük dilimlenmiş çedar ( İngiliz peyniri)
4 adet yumurta akı
Tat katmak için tuz ve karabiber
Kızartma için sıvı yağ
Hazırlanışı
Peynirli Karnabahar Kızartması tarifimize ilk olarak karnabaharlarımızı temizleyerek başlıyoruz. Daha sonra mikrodalga fırına koyabileceğimiz bir kaba koyuyoruz. Krema ve tereyağı da kaba ilave edip 5 dakika mikrodalgada bekletiyoruz. Mikrodalgadan aldıktan sonra karnabahar ve peyniri blendera alıp topak topak olup pişmiş yulaf lapası kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Üzerine tuz ve karabiberi serptikten sonra en az yarım saat kadar soğumaya bırakıyoruz.
Yumurta aklarını sert bir kıvam alana kadar çırptıktan sonra 1/3’ ünü karnabahara ilave ediyoruz. Daha sonra çırpılan yumurta akının geri kalanını da ilave ederek karıştırıyoruz. İyi bir sonuç alabilmek için, yarım saat daha soğumaya bırakıyoruz.
2 cm genişliğinde ucunu açtığımız bir sıkma torbasını hazırlayarak içini yapışmaz yağ ile yağlıyoruz. İçini hazırladığımız karnabahar ile doldurduktan sonra yağladığımız pişirme kağıdının üzerine 2,5 cm çapında küçük toplar sıkıyoruz.
Sıkma işlemini tamamladıktan sonra 190 derece olacak şekilde 10-12 dakika kahverengi bir renk alana kadar fırında pişiriyoruz. Piştikten sonra direkt fırından alarak veya sıvı yağı bir tavada kızdırarak karnabaharların üzerinde sıcak gezdirdikten sonra servis edebilirsiniz. Kızartmaları sıcakken hemen servis ederseniz daha iyi olur.
Afiyet olsun..
Peynirli Karnabahar Kızartması tarifimize ilk olarak karnabaharlarımızı temizleyerek başlıyoruz. Daha sonra mikrodalga fırına koyabileceğimiz bir kaba koyuyoruz. Krema ve tereyağı da kaba ilave edip 5 dakika mikrodalgada bekletiyoruz. Mikrodalgadan aldıktan sonra karnabahar ve peyniri blendera alıp topak topak olup pişmiş yulaf lapası kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Üzerine tuz ve karabiberi serptikten sonra en az yarım saat kadar soğumaya bırakıyoruz.
Yumurta aklarını sert bir kıvam alana kadar çırptıktan sonra 1/3’ ünü karnabahara ilave ediyoruz. Daha sonra çırpılan yumurta akının geri kalanını da ilave ederek karıştırıyoruz. İyi bir sonuç alabilmek için, yarım saat daha soğumaya bırakıyoruz.
2 cm genişliğinde ucunu açtığımız bir sıkma torbasını hazırlayarak içini yapışmaz yağ ile yağlıyoruz. İçini hazırladığımız karnabahar ile doldurduktan sonra yağladığımız pişirme kağıdının üzerine 2,5 cm çapında küçük toplar sıkıyoruz.
Sıkma işlemini tamamladıktan sonra 190 derece olacak şekilde 10-12 dakika kahverengi bir renk alana kadar fırında pişiriyoruz. Piştikten sonra direkt fırından alarak veya sıvı yağı bir tavada kızdırarak karnabaharların üzerinde sıcak gezdirdikten sonra servis edebilirsiniz. Kızartmaları sıcakken hemen servis ederseniz daha iyi olur.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder