- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 adet yeşil kabak
- 1 küçük soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Kekik, pul biber, karabiber, tuz, salça
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye malzemeyi yayıyoruz. Üzerine kağıdı kapatıyoruz ve kenarlarını büküyoruz. 180 derece fırında 40-50 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkarıp kağıdın üzerini kesiyoruz ve 10 dakika daha fırına veriyoruz. Afiyet olsun.
****
ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR
- 4 adet soyulmuş enginar
- 1,5 su bardağı bezelye
- 2 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 limon
- 2 tatlı kaşığı un
- 2,5 su bardağı ılık su
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
Soğanı yemeklik doğrayın ve derin tencerede zeytinyağı ile kavurun. Havuçları ve enginarları sırayla doğrayın, kavrulmuş soğanların içine atın. Birkaç dakika karıştırın.
Ilık suyu, kalan 1 limonu ve unu bir kapta karıştırın. Tenceredeki malzemelerin üstüne ekleyin. Tuzu ve şekeri ekleyin. Bezelyeleri de suya ekleyin ve kaynayana kadar orta ateşte tutun. Kaynadıktan sonra kısık ateşte havuçlar yumuşayana kadar pişirin.
Servis ederken dereotu ile süsleyebilirsiniz.
Not: Bezelyeler taze ise kabuklarından da birkaç parça atabilirsiniz hoş bir görüntü veriyor.
Afiyet olsun :)
***
2.Cİ TARİF ENGİNAR
- 6 adet enginar çanağı
- 1 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy havuç
- 250-300 gram bezelye
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı sıcak su
- 6 adet şeker
- 2 adet limonun suyu
- Dereotu
- Tuz
***
3.TARİF
- 6 adet konserve enginar
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet orta boy patates
- 2 adet havuç
- 6 yemek kaşığı haşlanmış bezelye
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Dereotu
- 1 adet limon suyu
Enginarları konserve kavanozundan çıkarıp iyice yıkayın.İkiye böldüğünüz limon parçasıyla güzelce ovup tencereye dizin.Patatesleri, havuçları ,bezelye ve kavrulmuş soğanı enginarların üzerine yerleştirin.Geri kalan zeytinyağını enginarların üzerine gezdirin. Limonu sıkıp enginarların üzerine gezdirin ve tuzunu ayarlayın.Bir su bardağı suyu tencerenin kenarından akıtarak tencereyi ocağa koyun.Kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirin.Servis ederken üzerine dereotu serpin.Afiyet olsun
***
4.TARİF
- 1 kilo kereviz
- 2 adet patates
- 1-2 adet havuç
- 1-2 adet soğan
- 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- gerekirse 1-1,5 su bardağı sıcak su
- 1 adet kesme şeker
- tuz
- zeytinyağı
- kerevizi bekletmek için limon suyu
****
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder