***
LOR TATLISI
MALZEMELER:
250 gr lor peyniri
1 su bardağı un
1/2 su bardağı irmik
1 adet yumurta
100 gr eritilmiş bitkisel margarin
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
1 Türk kahvesi fincanı çekilmiş ceviz içi...
Şurup için:
2 su bardağı su
2,5 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
• Loru derin bir kaba koyup üzerine un ve irmiği ekleyin. Yumurtayı kırıp ılık yağı ilave edin. Karbonat, vanilya ve cevizi de katıp yoğurmaya başlayın. Oldukça yumuşak ve çok hafifçe elinize yapışacak bir hamur elde edeceksiniz.
• Fırın tepsisine fırın kağıdı yayın ya da tepsiyi 2-3 yemek kaşığı yağla yağlayın.
• Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parçaları yuvarlayın ve hafifçe üzerine bastırıp tepsiye aralıklı olarak dizin.
• Fırını 160 dereceye ve alt üst konuma ayarlayıp 5 dakika önceden ısıtın. Sıcak fırında 35-40 dakika, kenarları hafif sarı - kahverengi oluncaya kadar pişirip çıkarın.
• Şerbet için; su ve şekeri küçük bir tencereye aktarıp kısık ateşte sık sık karıştırarak kaynatın. Limon suyunu katıp 2-3 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
• Soğuyan tatlıları derin bir kaba dizip üzerine sıcak haldeki şurubu aktarın. Ara sıra çevirip 5-6 saat şurubu iyice çekmesini bekleyin ve servise sunun.
********MALZEMELER:
250 gr lor peyniri
1 su bardağı un
1/2 su bardağı irmik
1 adet yumurta
100 gr eritilmiş bitkisel margarin
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
1 Türk kahvesi fincanı çekilmiş ceviz içi...
Şurup için:
2 su bardağı su
2,5 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
• Loru derin bir kaba koyup üzerine un ve irmiği ekleyin. Yumurtayı kırıp ılık yağı ilave edin. Karbonat, vanilya ve cevizi de katıp yoğurmaya başlayın. Oldukça yumuşak ve çok hafifçe elinize yapışacak bir hamur elde edeceksiniz.
• Fırın tepsisine fırın kağıdı yayın ya da tepsiyi 2-3 yemek kaşığı yağla yağlayın.
• Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parçaları yuvarlayın ve hafifçe üzerine bastırıp tepsiye aralıklı olarak dizin.
• Fırını 160 dereceye ve alt üst konuma ayarlayıp 5 dakika önceden ısıtın. Sıcak fırında 35-40 dakika, kenarları hafif sarı - kahverengi oluncaya kadar pişirip çıkarın.
• Şerbet için; su ve şekeri küçük bir tencereye aktarıp kısık ateşte sık sık karıştırarak kaynatın. Limon suyunu katıp 2-3 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
• Soğuyan tatlıları derin bir kaba dizip üzerine sıcak haldeki şurubu aktarın. Ara sıra çevirip 5-6 saat şurubu iyice çekmesini bekleyin ve servise sunun.
Çikolatalı Revani
Malzemeler
4adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1su bardağı yoğurt
1 çay bardağı su
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1adet limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket hamur kabartma tozu
4 yemek kaşığı kakao
150 gr bitter çikolata
Revaninin şerbeti için:
4 su bardağı su
3 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
Yarım limon suyu
Hazırlanışı
Çikolatalı Revani tarifimizi hazırlamaya başlarken çukur bir çırpma kabının içine 4 adet yumurtamızı kıralım yumurtaların üzerine 1 su bardağı toz şekeri ilave ederek yumurta ve şeker kar haline gelene kadar mikserle çırpalım.
Daha sonra üzerine bir su bardağı yoğurdu ve suyu ilave ederek tekrar çırpalım. Ardından unu, irmiği, vanilyayı, kabartma tozunu ve limon kabuğu rendesini yavaş yavaş ilave ederek harcımızı karıştıralım. Çikolatayı benmari usulü eriterek kakaoyla birlikte harcımızın içine katalım ve karıştıralım.
Hazırlamış olduğumuz bu harcı fırın tepsimizi yağlayarak tepsiye yayalım. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırına vererek pişmeye bırakalım. Bizde revanimiz pişerken şerbeti hazırlayalım. Bir tencereye 4 su bardağı suyu ve 3 su bardağı şekeri alarak ocakta kaynatalım şerbetimiz kıvam aldıktan sonra üzerine yarım limonu sıkarak birkaç taşım daha kaynatarak ocaktan alalım.
Ocaktan aldığımız şerbetin içine 3 yemek kaşığı kakaoyu ilave ederek güzelce karıştırarak şerbeti soğutalım. Daha sonra fırından aldığımız sıcak revanimizin üzerine soğuk şerbeti dökelim. Ardından revaninin şerbetini çekmesi ve dinlenmesi için 1 saat kadar bekletelim. Daha sonra revaniyi istediğimiz şekilde dilimleyerek servis yapalım. Arzuya göre yanına dondurma koyarak servise sunalım.
Afiyet Olsun…
**********************4 su bardağı su
3 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
Yarım limon suyu
Hazırlanışı
Çikolatalı Revani tarifimizi hazırlamaya başlarken çukur bir çırpma kabının içine 4 adet yumurtamızı kıralım yumurtaların üzerine 1 su bardağı toz şekeri ilave ederek yumurta ve şeker kar haline gelene kadar mikserle çırpalım.
Daha sonra üzerine bir su bardağı yoğurdu ve suyu ilave ederek tekrar çırpalım. Ardından unu, irmiği, vanilyayı, kabartma tozunu ve limon kabuğu rendesini yavaş yavaş ilave ederek harcımızı karıştıralım. Çikolatayı benmari usulü eriterek kakaoyla birlikte harcımızın içine katalım ve karıştıralım.
Hazırlamış olduğumuz bu harcı fırın tepsimizi yağlayarak tepsiye yayalım. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırına vererek pişmeye bırakalım. Bizde revanimiz pişerken şerbeti hazırlayalım. Bir tencereye 4 su bardağı suyu ve 3 su bardağı şekeri alarak ocakta kaynatalım şerbetimiz kıvam aldıktan sonra üzerine yarım limonu sıkarak birkaç taşım daha kaynatarak ocaktan alalım.
Ocaktan aldığımız şerbetin içine 3 yemek kaşığı kakaoyu ilave ederek güzelce karıştırarak şerbeti soğutalım. Daha sonra fırından aldığımız sıcak revanimizin üzerine soğuk şerbeti dökelim. Ardından revaninin şerbetini çekmesi ve dinlenmesi için 1 saat kadar bekletelim. Daha sonra revaniyi istediğimiz şekilde dilimleyerek servis yapalım. Arzuya göre yanına dondurma koyarak servise sunalım.
Afiyet Olsun…
Sebzeli Tavuk Güveç
Malzemeler
1 kg tavuk (kemikli kuşbaşı )
2 adet iri çekirdeksiz patlıcan
2 adet iri boy patates
2 adet iri boy domates
4 adet sivri biber
2 adet kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
Sebzeleri kızartmak için sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Yeteri kadar tuz
Hazırlanışı
Sebzeli tavuk güvecimizi hazırlamaya sebzeleri soyarak başlayalım. İlk önce 2 adet patlıcanı alaca soyarak, bir parmak kalınlığında halka şeklinde doğrayarak tuzlu suyun içine alalım. Ardından patatesleri soyarak yuvarlak halka şeklinde keselim. Ve kararmamaları için su dolu bir kabın içinde bekletelim.
Geniş bir tavaya sıvıyağı alarak önce kuşbaşı doğranmış kemikli tavukları hafifçe arkalı önlü çevirerek pembeleşinceye kadar kızartalım. Daha sonra kızartma tavamıza sıvıyağ ekleyerek yağı kızdıralım. Daha önceden soyarak dilimlediğimiz patatesleri suyun içinden alarak kurulayalım. Ve kızgın yağda hafif pembeleştirerek kızartalım ve kağıt havlu serilmiş bir tepsinin içine alalım.
Ardından patlıcanları tuzlu sudan çıkartarak kurulayalım ve kızgın yağda hafifçe kızartalım ve kağıt havlu üzerine alalım. Kuru soğanı soyarak doğrayalım ve küçük bir tava içine bir miktar yağ alarak soğanları hafifçe kavuralım. Üzerine sivri biberleri doğrayalım ve kavuralım. Ardından domateslerin kabuklarını soyarak küp şeklinde doğrayarak soğanların üzerine ilave edelim ve hafifçe domatesleri soteleyelim.
Üzerine domates ve biber salçasını, karabiberi, kırmızıbiberi ve tuzu ilave ederek karıştıralım. Son olarak üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyip bir taşım kaynatarak ocaktan alalım. Önceden kızarttığımız tavukları ve sebzeleri toprak güvece kat kat döşeyelim üzerine hazırladığımız soğanlı, salçalı sosu gezdirerek dökelim. Fırınımızı 200 dereceye ayarlayarak güvecimizi fırına verelim. Yaklaşık olarak 20- 25 dakika kadar pişirerek fırından alalım ve sıcak olarak servis yapalım…
Afiyet Olsun
*****
Bir
kapta rendelenmiş kaşarları,küp doğranmış sosisleri,domatesleri,ince
doğranmış biberleri,tuz ve pul biber ilave ederek karıştırın.harcımız
hazır....
enhizlitarifler.com
Eydek Tatlısı Tarifi
Yusuf Binici 30 Adet
VAN Yöresi
Malzemeler
Yusuf Binici 30 Adet
VAN Yöresi
Malzemeler
500 gram un
1 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
4 çorba kaşığı yumuşatılmış
margarin
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 çay kaşığı kabartma tozu
Bir tutam tuz
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Şerbet için:
1 kg tozşeker
3 su bardağı su
Çeyrek limonun suyu
Eydek Tatlısı Yapılışı
UNU bir kaseye eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, süt, yoğurt, margarin, sıvıyağ ve kabartma tozunu ekleyip bütün malzemeyi yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle çay tabağı büyüklüğünde açın. Tel süzgecin ters tarafını çevirip hamurları yuvarlayarak parmak şekli verin. Kızgın sıvıyağda kızartın. Şerbet için, tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edip 1 taşım daha kaynattıktan sonra hamurları içine atıp 2-3 dakika bekletin. Bir kevgir yardımıyla servis tabağına alın.
1 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
4 çorba kaşığı yumuşatılmış
margarin
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 çay kaşığı kabartma tozu
Bir tutam tuz
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Şerbet için:
1 kg tozşeker
3 su bardağı su
Çeyrek limonun suyu
Eydek Tatlısı Yapılışı
UNU bir kaseye eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, süt, yoğurt, margarin, sıvıyağ ve kabartma tozunu ekleyip bütün malzemeyi yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle çay tabağı büyüklüğünde açın. Tel süzgecin ters tarafını çevirip hamurları yuvarlayarak parmak şekli verin. Kızgın sıvıyağda kızartın. Şerbet için, tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edip 1 taşım daha kaynattıktan sonra hamurları içine atıp 2-3 dakika bekletin. Bir kevgir yardımıyla servis tabağına alın.
*****
YOĞURTLU İÇLİ KÖFTE
DIŞ HAMURU
1 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı İnce bulgur
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kara biber...
İÇ HARCI
500 gr kıyma
5 adet soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
Yeterince tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay bardağı ceviz çekilmiş
SOSU İÇİN
1 kilo Tuzlu yoğurt (Hatay yöresel yoğurttu) veya süzme yoğurt kullanılabilir.
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
4 su bardağı su
HAMURUN HAZIRLANIŞI
Önce bulgurları ıslatıyor uz tuz kara biber ve kırmızı tatlı toz biberi ilave edip yumuşamaya bırakıyoruz yumuşadıktan sonra robot veya elimizle yoğuruyoruz özleşene kadar dinlenmeye alıyoruz.
İÇİN HAZIRLANIŞI
Tereyağını tencereye koyun eritin ince doğranmış soğanı ilave edin penbeleşene kadar kavur
İçine kıymayı ilave et suyunu çekene kadar kavur topaklanmaması için karıştır suyunu çeken kıymaya baharatları tuzu ve cevizi ilave et soğumaya al hamurumdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopar ortasını işaret parmağınla aç içine hazırlanan harcı koy üstünü kapat ister yuvarlak istersen yumurta şeklinde yap hamur bitene kadar bu işleme devam et hazırlanan içli köfteleri dolaba al
SOSUN HAZIRLANIŞI
Yoğurt,yumurta,un ve suyu bir tencerede koy çırpma teli yardımıyla iyi karıştır ve ocağa koy kesilmemesi için sürekli karıştır kaynayan sosumuza içli köfteleri ilave et 4-5 dakika kısık ateşte kaynat ocaktan indir arzu ya göre tere yağı ile nane yakıp koyulabilir. Afiyet olsun
DIŞ HAMURU
1 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı İnce bulgur
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kara biber...
İÇ HARCI
500 gr kıyma
5 adet soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
Yeterince tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay bardağı ceviz çekilmiş
SOSU İÇİN
1 kilo Tuzlu yoğurt (Hatay yöresel yoğurttu) veya süzme yoğurt kullanılabilir.
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
4 su bardağı su
HAMURUN HAZIRLANIŞI
Önce bulgurları ıslatıyor uz tuz kara biber ve kırmızı tatlı toz biberi ilave edip yumuşamaya bırakıyoruz yumuşadıktan sonra robot veya elimizle yoğuruyoruz özleşene kadar dinlenmeye alıyoruz.
İÇİN HAZIRLANIŞI
Tereyağını tencereye koyun eritin ince doğranmış soğanı ilave edin penbeleşene kadar kavur
İçine kıymayı ilave et suyunu çekene kadar kavur topaklanmaması için karıştır suyunu çeken kıymaya baharatları tuzu ve cevizi ilave et soğumaya al hamurumdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopar ortasını işaret parmağınla aç içine hazırlanan harcı koy üstünü kapat ister yuvarlak istersen yumurta şeklinde yap hamur bitene kadar bu işleme devam et hazırlanan içli köfteleri dolaba al
SOSUN HAZIRLANIŞI
Yoğurt,yumurta,un ve suyu bir tencerede koy çırpma teli yardımıyla iyi karıştır ve ocağa koy kesilmemesi için sürekli karıştır kaynayan sosumuza içli köfteleri ilave et 4-5 dakika kısık ateşte kaynat ocaktan indir arzu ya göre tere yağı ile nane yakıp koyulabilir. Afiyet olsun
********
AVAKADOLU KANEPE
MALZEMELER:
Lor peyniri
1/2 avakado
Maydanoz
Kırmızı biber
Kepek ekmek
YAPILIŞI:
Malzemelerin tümünü mikserde çekip servis edebilirsiniz.
MALZEMELER:
Lor peyniri
1/2 avakado
Maydanoz
Kırmızı biber
Kepek ekmek
YAPILIŞI:
Malzemelerin tümünü mikserde çekip servis edebilirsiniz.
*****
METABOLİZMAYI HIZLANDIRICI İÇECEK (SMOOTHİE)
1/2 bardak badem sütü
2 kaşık yoğurt
1 yemek kaşığı fıstık ezmesi (peanut butter)
3 kayısı
Toz tarçın
YAPILIŞI:
Malzemelerin tümünü bir kabın içerisinde iyice karıştırıp servis edebilirsiniz.
1/2 bardak badem sütü
2 kaşık yoğurt
1 yemek kaşığı fıstık ezmesi (peanut butter)
3 kayısı
Toz tarçın
YAPILIŞI:
Malzemelerin tümünü bir kabın içerisinde iyice karıştırıp servis edebilirsiniz.
http://kolaypratikyemektarifler.blogspot.com/


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder