21 Nisan 2014 Pazartesi

Cevizli Mantarlı Salata
Malzemeler
2 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
1 adet ezilmiş sarımsak dişi
220 gram ( 1 fincan ) arpacık soğan
1 litre ( 4 fncan ) su
200 gram küçük mantar ( Dörde bölünmüş )
150 gram oyster mantar ( Kalın dilimlenmiş )
150 gram ikiye kesilmiş kabuklu bezelye
35 gram ( 1/3 fincan ) ceviz kırıkları
100 gram baby ıspanak yaprağı
1 yemek kaşığı balzamik sirke
2 yemek kaşığı az tuzlu soya sos
2 çay kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı
Cevizli Mantarlı Salata tarifimizin başlangıcına ilk olarak orta boyda bir tavanın içerisine zeytinyağını alarak yağı kavurmaya başlıyoruz. Daha sonra zencefil ve sarmısağı içine atarak 30 saniye aromasını salgılayana kadar karıştırın. Arpacık soğanını ekleyerek 1 dakika karıştırın ve suyu ilave edin. Su kaynadıktan sonra ateşi kısın ve 30 – 35 dakika suda ağır ağır kaynatın. Süzün ve büyük bir kaba aktarın
Bu esnada , büyük yapışmaz tavayı yüksek ateşe koyun ve zeytinyağı yaydırın. Her iki mantarı da içine atarak sararana kadar 5 dakika pişirin. Ateşten alın.
Arpacık soğanları, mantarları, bezelye, ceviz ve ıspanağı büyük bir kaba koyduktan sonra sirke, soya sos ve zeytinyağı ekleyerek iyice karışana kadar çalkalayın. Karabiber serptikten sonra servise hazır.

Afiyet olsun..
Beğen

Isırgan Otu Çorbası
Malzemeler
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta akı
200 gram ısırgan otu
2 su bardağı su

Hazırlanışı
Isırgan Otu Çorbası tarifimize ilk olarak çorba tenceremizin içerisine 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ alarak başlıyoruz. Tenceremizi ocağa alarak yağımızı kavurmaya başlıyoruz. Bu arada 1 adet kuru soğanımızın kabuklarını soyuyoruz ve kuru soğanımız ince ince yemeklik doğruyoruz. Hazırladığımız kuru soğanımızı kavrulan yağımızın içerisine alarak pembeleşinceye kadar kavurmaya başlıyoruz.
Soğanlarımız pembeleştikten sonra 2 yemek kaşığı kadar unumuzu içerisine ilave ederek unumuz kokusu çıkıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Unumuz yeteri kadar kavrulduktan sonra içerisine bol suda yıkayarak temizlediğimiz 200 gram kadar ısırgan otumuzu, 1 tatlı kaşığı kadar tuzumuzu ve 3 su bardağı kadar sıcak suyumuzu ilave ederek çorbamızı karıştırıyoruz.
Isırgan Otu Çorbamızı yaklaşık olarak 10-15 dakika kadar pişirdikten sonra rondo makinası ile çorbamızı eziyoruz. Çorbamızı ezdikten sonra içerisine 2 yemek kaşığı kadar rendelenmiş kaşarımız da ilave ederek çorbamızı tekrardan pişiriyoruz. Yaklaşık bir 10 dakika daha pişirdikten sonra 2 yemek kaşığı yoğurdumuzu ve 1 adet yumurta akımızı güzelce karıştırarak çorbamızın üzerine dökerek Isırgan Otu Çorbamızı sunuma hazır hale getiriyoruz.
Afiyet olsun..
Beğen ·

Zeki Müren - Unutulmaz adınla dudakta kal sevgilim (Taş Plak)
Zeki Müren - Unutulmaz adınla dudakta kal sevgilim (Taş Plak) - Makam: Muhayyer kürdî - Usul: Düyek - Beste: Selâhattin Erköse - Güfte: Rüştü Şardağ

Hiç yorum yok: