Bir Fincan Kahve Kırk Yıla Sığmaz
Dostluğa Yıllarla Sınır Koyulmaz. . . .!
Şekerim Kalmadı Sevgimi Kattım
Dostlar Güzel Olunca Tadına Doyulmaz. . !!
**********

https://www.facebook.com/photo.php?v=105017102990509
http://www.youtube.com/watch?v=4xDWkqVclCc kefir
www.youtube.com
Perşembe 20:02
Baba
Vanga'dan İlginç Kehanetler
1911-1996 yılları arasında yaşayan ve dünyanın en ünlü kahinlerinden
biri haline dönüşen Baba Vanga (Vanga Nine), Bulgaristan’ın bir köyünde
yaşayıp orada öldü.
13 yaşında bir fırtına sonrası toprak altında kalmasıyla gözleri
iltihaplanarak kapandı.
2. Dünya Savaşı sırasında pek çok takipçisi olan Vanga'nın Sovyetler
Birliği'nin çöküşünü, Çernobil faciasını, Stalin'in ölümünü, 11 Eylül
saldırılarını ve Obama'nın başkan olacağını önceden bildiği söyleniyor.
Kehanetlerinin yüzde 80'inin doğru çıktığı saptanan kahin 2010 yılında
3. Dünya Savaşı'nın çıkacağını ve bu savaşta ilk kez atom bombası
kullanılacağını öngörmüştü. Bu kehaneti doğru çıkmasa da Kasım 2010'da
Kuzey Kore, Güney Kore'ye saldırdı. Ayrıca Aralık 2010 tarihi, Arap
Baharı adı verilen Arap dünyasındaki ayaklanmaların da başlangıç
tarihiydi.
İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazi Lideri Adolf Hitler tarafından bizzat
ziyaret edilen, Rus gizli servisi KGB’nin bile kendisinden tavsiyeler
aldığı Vanga'nın bizi bekleyen kehanetleri ise şöyle:
2014
Kimyasal savaşın bitmesiyle dünyadaki insanlarının çoğu deri kanseri
olacaklar veya deriye bağlı hastalıkları olacak.
2016
Avrupa nÜfusu yarı yarıya azalacak.
2018
Çin büyük bir ekonomik güç olacak
2023
Dünya'nın yörüngesinde hafif bir değişiklik olacak
2025
Avrupa'da nüfus daha da azalacak
2028
Tükenen petrol ve diğer yeraltı kaynaklarının yerine yeni bir enerji
kaynağı geliştirilecek. (Muhtemelen termonükleer reaksiyon kontrolü).
Açlık problem olmaktan çıkacak. Venüs’e pilotlu uzay yolculuğu
uygulanacak.
2033
Kutup buzları eriyecek. Dünya okyanus seviyesi yükselecek.
2043
Müslüman bir devlet yeniden Avrupa'nın tek hükümdarı olacak.
2046
Tedavi edilmeyecek organ kalmayacak. Geliştirilen yeni buluşlarla
hatalı, hastalıklı organın yerine yenisi yeniden yapılacak.
2076
Bütün dünyada "sınıfsız" komünizm sistemi yerleşecek.
2084
Doğa kendini yenileyecek
2088
Yeni bir hastalık ortaya çıkacak ve insanlar saniyeler içinde
yaşlanacak.
2091
Hastalığın tedavisi bulunacak.
2100
İnsan yapımı Güneş, Dünya’nın karanlık tarafını da aydınlatmaya
başlayacak.
2125
Macaristan’da, uzaydan sinyal alınacak. (İnsanlar tekrar Vanga’yı
hatırlayacak)
2130
Uzaylıların önerisiyle su altında Koloniler kurulacak.
2154
Hayvanlar yarı-insanlaşacak.
2167
Yeni bir Din ortaya çıkacak...
2170
Büyük kıtlık/kuraklık
2183
Mars’taki koloni nükleer ulus haline geliyor ve Dünya’dan bağımsızlık
istiyor. (ABD’nin İngiltere’den bağımsızlık istediği tarzda…)
2201
Güneş’teki termonükleer reaksiyon yavaşlıyor. Isı düşüyor.
2256
Uzay yolculukları Dünya’ya yeni hastalıklar getiriyor.
2299
Fransa’da İslam’a karşı başkaldırı...
2304
Ay'ın gizemi çözülecek.
2480
İnsan yapımı iki güneş çarpışacak. Dünya tekrar karanlıkta kalacak.
3797
Dünyanın sonu… Dünya’daki tüm yaşam ölecek. İnsanlar yeni bir güneş
sisteminde yaşam alanı arıyor
https://www.facebook.com/suleymanburaktv
2 saat önce
5 dakika önce
Konuşma Sonu
Çarşamba 22:56
http://kolaypratikyemektarifler.blogspot.com/
kolaypratikyemektarifler.blogspot.com
SOĞAN SARMASI
stuffed onions
Aşamalı resimli anlatımı ve tüm püfff noktalarıyla işte soğan sarması/dolması tarifim
http://herrenk.com/sdetay.asp?did=2482
herrenk.com
http://kolaypratikyemektarifler.blogspot.com/
kolaypratikyemektarifler.blogspot.com
Mayonezli
Tavuk Yemeği
Porsiyon: KişilikHazırlık: dk Pişirme: dk
Malzemeler
Tavugun istenilen herhangi bir yeri
2 adet patates
1 adet havuç
4-5 diş sarımsak
1 adet kuru sogan
1 adet domates
tuz,pul biber,kekik
2 yemek kaşıgı mayonez
Yapılışı
Patatesler ve havuç soyulduktan sonra istenilen şekilde dogranır.(kalın
olursa daha iyi çünkü kısık ateşte pişecegi için hamur gibi
olmasın)Sarmısaklar(ikiye bölünecek),kuru sogan ve domates de
soyulduktan sonra özellikle sogan iri iri dogranır.Tavuklar yıkandıktan
sonra derince bir kaba alınır.Üstüne
sogan,sarmısak,domates,havuç,patates,baharatlar ve mayonez eklenerek bir
güzel karıştırılır.Bütün malzemeler iyice harmanlandıktan
sonra(istenirse ketçap da konulabilir ama ben koymadım bir daha ki
sefere ketçapda ekleyecegim)tencereye alınır ve kısık ateşte
pişirilir(kesinlikle su ve yag eklenmeyecek ve kısık ateşte
pişecek).Bütün malzemeler pişince altı kapatılır.
Mayonezli Tavuk Yemeği Porsiyon: KişilikHazırlık: dk Pişirme: dk
Malzemeler Tavugun istenilen herhangi bir yeri 2 adet patates 1 adet
havuç 4-5 diş sarımsak 1 adet kuru sogan 1 adet domates tuz,pul
biber,kekik 2 yemek kaşıgı mayonez Yapılışı Patatesler ve havuç
soyulduktan sonra istenilen şekilde dogranır.(kalın olursa daha iyi
çünkü kısık ateşte pişecegi için hamur gibi olmasın)Sarmısaklar(ikiye
bölünecek),kuru sogan ve domates de soyulduktan sonra özellikle sogan
iri iri dogranır.Tavuklar yıkandıktan sonra derince bir kaba
alınır.Üstüne sogan,sarmısak,domates,havuç,patates,baharatlar ve mayonez
eklenerek bir güzel karıştırılır.Bütün malzemeler iyice harmanlandıktan
sonra(istenirse ketçap da konulabilir ama ben koymadım bir daha ki
sefere ketçapda ekleyecegim)tencereye alınır ve kısık ateşte
pişirilir(kesinlikle su ve yag eklenmeyecek ve kısık ateşte
pişecek).Bütün malzemeler pişince altı kapatılır.
Beğe
.
Kolay Pratik Cevizli Kek Tarifi
http://kolaypratikyemektarifler.blogspot.com
SOĞAN SARMASI
stuffed onions
Aşamalı resimli anlatımı ve tüm püfff noktalarıyla işte soğan sarması/dolması tarifim
http://herrenk.com/sdetay.asp?did=2482
herrenk.com
http://kolaypratikyemektarifler.blogspot.com/
kolaypratikyemektarifler.blogspot.com
Kabak
Mücveri
Pratik yiyeceklerden hoşlanıyorsanız sadece 20 dakikada enfes bir kabak
mücveri yapabilirsiniz. Son derece ekonomik olan kabak mücveri oldukça
da bereketli zira 8 kişiye yetecek kadar kabak mücverinizi sofranıza
taşıyabilirsiniz
Malzeme
1 demet dereotu
100 gram beyaz peynir
3 adet yumurta
4 adet kabak
Kızartmak için zeytin yağ
Yeteri kadar tuz ve karabiber
1 demet taze soğanın sadece yeşil yaprakları
6 yemek kaşığı un
kabak-mücveri
Kabak Mücveri Tarifi
Kabakların sert uçlarını kesiyoruz
Kabuklarını tıraşlıyoruz
Rendenin büyük tarafında rendeliyoruz
Taze soğanın yeşil yapraklarını yıkıyoruz ince ince doğruyoruz
Bir kabın içine rendelediğimiz kabağı ve doğradığımız soğanları
alıyoruz ve üzerine dereotunu da ince ince doğrayıp, peyniri
rendeliyoruz
Ayrı bir kâsenin içinde yumurtaları kırıp çırpıyoruz ve soğanlı
peynirli karışımın olduğu kaba döküyoruz
Tuzunu karabiberini ekleyip iyice karıştırıyoruz
Ardından 6 ymek kaşığı unu birer birer katıp her defasında
karıştırıyoruz
Kızartma tavasına zeytinyağını koyuyoruz ve yağ kızdıktan sonra
hazırladığımız harcı kızgın yağa kaşık kaşık bırakıyoruz
Her iki tarafı kızarana pembeleşene kadar kızartıyoruz
Kızaran kabak mücverlerini havlu peçete serdiğimiz geniş bir tabağın ya
da tepsinin üzerine alıyoruz ve yağını çektikten sonra servis tabağına
taşıyoruz
Afiyet olsun
Kabak Mücveri Pratik yiyeceklerden hoşlanıyorsanız sadece 20 dakikada
enfes bir kabak mücveri yapabilirsiniz. Son derece ekonomik olan kabak
mücveri oldukça da bereketli zira 8 kişiye yetecek kadar kabak
mücverinizi sofranıza taşıyabilirsiniz Malzeme 1 demet dereotu 100 gram
beyaz peynir 3 adet yumurta 4 adet kabak Kızartmak için zeytin yağ
Yeteri kadar tuz ve karabiber 1 demet taze soğanın sadece yeşil
yaprakları 6 yemek kaşığı un kabak-mücveri Kabak Mücveri Tarifi
Kabakların sert uçlarını kesiyoruz Kabuklarını tıraşlıyoruz Rendenin
büyük tarafında rendeliyoruz Taze soğanın yeşil yapraklarını yıkıyoruz
ince ince doğruyoruz Bir kabın içine rendelediğimiz kabağı ve
doğradığımız soğanları alıyoruz ve üzerine dereotunu da ince ince
doğrayıp, peyniri rendeliyoruz Ayrı bir kâsenin içinde yumurtaları kırıp
çırpıyoruz ve soğanlı peynirli karışımın olduğu kaba döküyoruz Tuzunu
karabiberini ekleyip iyice karıştırıyoruz Ardından 6 ymek kaşığı unu
birer birer katıp her defasında karıştırıyoruz Kızartma tavasına
zeytinyağını koyuyoruz ve yağ kızdıktan sonra hazırladığımız harcı
kızgın yağa kaşık kaşık bırakıyoruz Her iki tarafı kızarana pembeleşene
kadar kızartıyoruz Kızaran kabak mücverlerini havlu peçete serdiğimiz
geniş bir tabağın ya da tepsinin üzerine alıyoruz ve yağını çektikten
sonra servis tabağına taşıyoruz Afiyet olsun
Beğen
kete...Beş
çaylarınızı renklendirilecek çok lezzetli bir tarifi paylaşmak
istiyorum sizlerle. Bu pratik ve lezzetli tarifi vakit kaybetmeden
sevdiklerinize pişirmelisiniz.
Malzemeler
4 bardak un
1 adet yumurta
Yarım bardak ılık süt
Dörtte bir paket yaş maya
Yarım su bardağı ılık su
Tuz
1 çorba kaşığı çörek otu
5 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı tahin
kete
Kete Tarifi
Mayayı ılık suyun içerisinde eritiniz. 2 bardak ununuzu eleyiniz ve
içerisine, mayanın eridiği suyu, sütü, yumurtanın akını ve de tuzu ilave
ederek ellerinize yapışmayacak, yumuşak kıvamda hamur yoğurunuz. Ilıkça
bir ortamda 30 dakika mayalandırınız.
Aralarına sürmemiz için 3 çorba kaşığı tereyağı eritiniz. Ateşten
indirip içerisine tahin ekleyiniz ve güzelce karıştırınız.
İç malzemesi içinse 2 çorba kaşığı tereyağı ile 1 bardak un ve de bir
miktar tuzu altı kısık ocakta pembeleşene kadar kavurunuz.
Hamurunuzu 3 bezeye ayırınız. İlk bezeyi mutfak tezgahınız da ince
olarak açınız. Üstüne tahinli yağ sürünüz. İlk önce karşılıklı
kenarlarını ortasında birleştirin. Daha sonra da öbür iki kenarını
ortaya getirip kare şekline getiriniz.
İkinci bezeyi de ince olarak açınız ve yağlayınız. İlk hamuru ortasına
koyarak ikisini beraber kare şeklinde aynen katlayınız.
Son bezeyi de yağlayınız. Öbür bohçayı ortasına koyarak katlayınız.
Hazırladığınız hamuru 30 dakika buzdolabında bekletiniz.
Beklettikten sonra mutfak tezgâhınız da hamuru incecik açınız. Eşit
olarak 9 parçaya bölünüz. Bu parçaların ortalarına kavurmuş olduğunuz
içi paylaştırınız ve bastırmayarak hepsini bohça gibi kapatınız.
Üzerlerini merdaneyle yavaşça yassıltıp kare hale getiriniz.
Hazırladıklarınızı yapışmaması için aralıklarla yağladığınız tepsiye
diziniz.
Üzerlerine yumurtanın sarısını sürünüz. Fırında kabarmalarını önlemek
için üzerlerine çatalla uzunca çizgiler çizip süsleyiniz. Çörek otunu
serpiniz.
Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık yarım saat kızarana kadar
pişiriniz.
Afiyet olsun.
kete...Beş çaylarınızı renklendirilecek çok lezzetli bir tarifi
paylaşmak istiyorum sizlerle. Bu pratik ve lezzetli tarifi vakit
kaybetmeden sevdiklerinize pişirmelisiniz. Malzemeler 4 bardak un 1 adet
yumurta Yarım bardak ılık süt Dörtte bir paket yaş maya Yarım su
bardağı ılık su Tuz 1 çorba kaşığı çörek otu 5 çorba kaşığı tereyağı 2
çorba kaşığı tahin kete Kete Tarifi Mayayı ılık suyun içerisinde
eritiniz. 2 bardak ununuzu eleyiniz ve içerisine, mayanın eridiği suyu,
sütü, yumurtanın akını ve de tuzu ilave ederek ellerinize yapışmayacak,
yumuşak kıvamda hamur yoğurunuz. Ilıkça bir ortamda 30 dakika
mayalandırınız. Aralarına sürmemiz için 3 çorba kaşığı tereyağı
eritiniz. Ateşten indirip içerisine tahin ekleyiniz ve güzelce
karıştırınız. İç malzemesi içinse 2 çorba kaşığı tereyağı ile 1 bardak
un ve de bir miktar tuzu altı kısık ocakta pembeleşene kadar kavurunuz.
Hamurunuzu 3 bezeye ayırınız. İlk bezeyi mutfak tezgahınız da ince
olarak açınız. Üstüne tahinli yağ sürünüz. İlk önce karşılıklı
kenarlarını ortasında birleştirin. Daha sonra da öbür iki kenarını
ortaya getirip kare şekline getiriniz. İkinci bezeyi de ince olarak
açınız ve yağlayınız. İlk hamuru ortasına koyarak ikisini beraber kare
şeklinde aynen katlayınız. Son bezeyi de yağlayınız. Öbür bohçayı
ortasına koyarak katlayınız. Hazırladığınız hamuru 30 dakika
buzdolabında bekletiniz. Beklettikten sonra mutfak tezgâhınız da hamuru
incecik açınız. Eşit olarak 9 parçaya bölünüz. Bu parçaların ortalarına
kavurmuş olduğunuz içi paylaştırınız ve bastırmayarak hepsini bohça gibi
kapatınız. Üzerlerini merdaneyle yavaşça yassıltıp kare hale getiriniz.
Hazırladıklarınızı yapışmaması için aralıklarla yağladığınız tepsiye
diziniz. Üzerlerine yumurtanın sarısını sürünüz. Fırında kabarmalarını
önlemek için üzerlerine çatalla uzunca çizgiler çizip süsleyiniz. Çörek
otunu serpiniz. Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık yarım saat kızarana
kadar pişiriniz. Afiyet olsun.
Beğen
Elmalı
kurabiye Tarifi
Elmalı kurabiye malzemeler;
250 g margarin (oda sıcaklığında)
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı pudra şekeri (isteğe göre çoğaltılabilir)
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İç harcı için;
4 adet elma
4 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Yarım su bardağı kadar çekilmiş ceviz
Elmalı kurabiye tarifi hazırlanışı;
Elmalı kurabiye tarifine başlarken ilk olarak elmaları rendeleyelim ve
bir tavanın içerisine alalım. Ardından elmaların üzerine şeker ve ceviz
ilavesi yapalım ve suyunu verip çekene dek kısık ateşte pişirelim. Bu
aşamada elmaların suyunu çekmesi çok önemli bir püf noktası eğer tam
anlamıyla suyunu çekmez ise kurabiyeyi sulandırır.
Elmalar diriliğini yitirince ocağın üzerinden alın ve soğuması için
ağzı açık şekilde serin bir ortamda bekletin. Elmalar soğurken biz hamur
yapma aşamasına geçelim bunun için; kabartma tozunu ve unu bir kabın
içerisine alalım. Kalan diğer malzemeleri ise karıştırma kabına kabının
içerisine ekleyelim ve yoğuralım. Ayırdığımız unlu malzemeyi yavaş,
yavaş karıştırma kabına dâhil edelim ve güzelce yoğuralım.
Hamur istenilen kıvamı alınca bezeler büyüklüğünde parçalar alalım ve
tezgâhın üzerinde merdane-oklava vasıtasıyla çok ince olmayacak biçimde
açalım. Fazla geniş ağzı olmayacak bir çay bardağı ile hamurdan parçalar
çıkartalım. Elmalı harç tam anlamıyla soğumuş ise içerisine tarçın
ilavesi yapalım ve karıştıralım. Hamurların üzerine birer çay kaşığı
şeklinde iç harçtan ilave edelim ve yarım ay şeklinde kapatalım. Bütün
hamur ve iç bitene dek aynı işlemi uygulayalım. Kurabiyelerin tamamı
hazır hale gelince fırın tepsisine dizelim.
Fırın ısısını 170 dereceye ayarlayalım ve elmalı kurabiyeleri pişmesi
için fırına yollayalım. Kurabiyelerin üst hamuru pişince fırından
çıkartalım ve servis tabağına dizelim. Sunum yaparken pudra şekeri
serpiştirmeyi unutmayalım…
Elmalı kurabiye Tarifi Elmalı kurabiye malzemeler; 250 g margarin (oda
sıcaklığında) Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet yumurta 1 çorba kaşığı
yoğurt 3 çorba kaşığı pudra şekeri (isteğe göre çoğaltılabilir) 1 paket
kabartma tozu Aldığı kadar un İç harcı için; 4 adet elma 4 çorba kaşığı
toz şeker 1 çay kaşığı tarçın Yarım su bardağı kadar çekilmiş ceviz
Elmalı kurabiye tarifi hazırlanışı; Elmalı kurabiye tarifine başlarken
ilk olarak elmaları rendeleyelim ve bir tavanın içerisine alalım.
Ardından elmaların üzerine şeker ve ceviz ilavesi yapalım ve suyunu
verip çekene dek kısık ateşte pişirelim. Bu aşamada elmaların suyunu
çekmesi çok önemli bir püf noktası eğer tam anlamıyla suyunu çekmez ise
kurabiyeyi sulandırır. Elmalar diriliğini yitirince ocağın üzerinden
alın ve soğuması için ağzı açık şekilde serin bir ortamda bekletin.
Elmalar soğurken biz hamur yapma aşamasına geçelim bunun için; kabartma
tozunu ve unu bir kabın içerisine alalım. Kalan diğer malzemeleri ise
karıştırma kabına kabının içerisine ekleyelim ve yoğuralım. Ayırdığımız
unlu malzemeyi yavaş, yavaş karıştırma kabına dâhil edelim ve güzelce
yoğuralım. Hamur istenilen kıvamı alınca bezeler büyüklüğünde parçalar
alalım ve tezgâhın üzerinde merdane-oklava vasıtasıyla çok ince
olmayacak biçimde açalım. Fazla geniş ağzı olmayacak bir çay bardağı ile
hamurdan parçalar çıkartalım. Elmalı harç tam anlamıyla soğumuş ise
içerisine tarçın ilavesi yapalım ve karıştıralım. Hamurların üzerine
birer çay kaşığı şeklinde iç harçtan ilave edelim ve yarım ay şeklinde
kapatalım. Bütün hamur ve iç bitene dek aynı işlemi uygulayalım.
Kurabiyelerin tamamı hazır hale gelince fırın tepsisine dizelim. Fırın
ısısını 170 dereceye ayarlayalım ve elmalı kurabiyeleri pişmesi için
fırına yollayalım. Kurabiyelerin üst hamuru pişince fırından çıkartalım
ve servis tabağına dizelim. Sunum yaparken pudra şekeri serpiştirmeyi
unutmayalım…
Beğen
harika bir tariftir mutlaka deneyiniz.
Hardallı Fırında Tavuk
Amerikan mutfağından hardallı fırında tavuk tarifini sizler için hazırladık. Tavuğa lezzet katan tarif. Afiyet olsun.
yemekpisiriyorum.coM
Pide
Hamuru icin;
1 caybardagi sivi yag
1 caybardagi ilik sut
1 paket instant kuru maya(yaklasik 2 yemek kasigi geliyor)
1,5 bardak ilik su
1 tatli kasigi tuz
1 yumurtanin beyazi(sarisi uzerine surmek icin )
aldigi kadar un.(gayet yumusak hamur olmasi gerekiyor)
Ilik sutte mayayi eritip diger malzemelerle yumusak bir hamur yapip
mayalanmasini bekledim.Bu arada ic malzemelerimi hazirladim
ispanak ve pirasayi dogradim.icine 1 sogani rendeledim.Evde yogurttan
yaptigim bir kucuk kase cokelegimi ilave ettim.Biraz pul kirmizi biber
ve tuz ilavesiyle iyice harmanlayip pidelerimin icine koyup pideyi yari
acik sekilde kapattim.sizler isterseniz tamamen kapali
yapabilirsiniz.Kiymali icimi robotta sogan, biber ,domatesi ve maydanozu
dograttirip karabiber ve kiymami ilave ettim.Kisacasi cabuk bir sekilde
hazirlamis oldum.
Pide hamuru cok yumusak oldugu icin ellerimi ve masayi unlayip
merdaneyle uzun sekilde actim .Hamur yumusak oldugu icin cok kolay
acildi.Icini koyup uzerine yumurta sarisi surdum.Tepside mayalanmasini
bekleyip sicak firinda 220 derecede pisirdim.Nefis pidelerimiz
umdugumdan daha kolay oldular.
Pide Hamuru icin; 1 caybardagi sivi yag 1 caybardagi ilik sut 1 paket
instant kuru maya(yaklasik 2 yemek kasigi geliyor) 1,5 bardak ilik su 1
tatli kasigi tuz 1 yumurtanin beyazi(sarisi uzerine surmek icin ) aldigi
kadar un.(gayet yumusak hamur olmasi gerekiyor) Ilik sutte mayayi
eritip diger malzemelerle yumusak bir hamur yapip mayalanmasini
bekledim.Bu arada ic malzemelerimi hazirladim ispanak ve pirasayi
dogradim.icine 1 sogani rendeledim.Evde yogurttan yaptigim bir kucuk
kase cokelegimi ilave ettim.Biraz pul kirmizi biber ve tuz ilavesiyle
iyice harmanlayip pidelerimin icine koyup pideyi yari acik sekilde
kapattim.sizler isterseniz tamamen kapali yapabilirsiniz.Kiymali icimi
robotta sogan, biber ,domatesi ve maydanozu dograttirip karabiber ve
kiymami ilave ettim.Kisacasi cabuk bir sekilde hazirlamis oldum. Pide
hamuru cok yumusak oldugu icin ellerimi ve masayi unlayip merdaneyle
uzun sekilde actim .Hamur yumusak oldugu icin cok kolay acildi.Icini
koyup uzerine yumurta sarisi surdum.Tepside mayalanmasini bekleyip sicak
firinda 220 derecede pisirdim.Nefis pidelerimiz umdugumdan daha kolay
oldular.
Beğen
http://kolaypratikyemektarifler.blogspot.com/
kolaypratikyemektarifler.blogspot.com
SUCUK
KÖFTESİ
6
Hazırlama süresi: -
Malzeme Listesi
Sucuk köftesi
Malzemeler
500 gr az yağlı kıyma
2 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yarım yemek kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı biber salçası
8 diş sarımsak
Tuz
Ayçiçeği yağı
Hazırlanışı:
Kıymayı yoğurma kabına alın. İrmik, kimyon, pul biber, karabiber ve
biber salçasını ilave edin. Sarımsakların kabuklarını soyup tuzla
havanda ezip kıymaya ilave edin. Bir kaşık su ekleyerek 2-3 dakika
yoğurun. 15 dakika dinlenmeye bırakın. Hazırladığınız harçtan ceviz
büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde şekil verin. Kızgın yağda
kızartıp sıcak servis yapın.
SUCUK KÖFTESİ 6 Hazırlama süresi: - Malzeme Listesi Sucuk köftesi
Malzemeler 500 gr az yağlı kıyma 2 yemek kaşığı irmik 1 yemek kaşığı
kimyon 1 çay kaşığı kırmızı pul biber Yarım yemek kaşığı karabiber 1
yemek kaşığı biber salçası 8 diş sarımsak Tuz Ayçiçeği yağı Hazırlanışı:
Kıymayı yoğurma kabına alın. İrmik, kimyon, pul biber, karabiber ve
biber salçasını ilave edin. Sarımsakların kabuklarını soyup tuzla
havanda ezip kıymaya ilave edin. Bir kaşık su ekleyerek 2-3 dakika
yoğurun. 15 dakika dinlenmeye bırakın. Hazırladığınız harçtan ceviz
büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde şekil verin. Kızgın yağda
kızartıp sıcak servis yapın.
Beğen
Fırında
Tarçınlı Elma....RESİM YOK
Bilgiler
porsiyon 6
Yaklaşık 30 dakika
Meyveler
Malzemeler
6 adet elma
6 çorba kaşığı şeker
6 adet tarçın çubuğu
1 adet limonun kabuğu
1 avuç kuru üzüm
1 avuç dilimlenmiş badem
1 kadeh tatlı şarap
1 çay kaşığı tarçın
Bu tarifin yapılışı çok basittir ama enfes bir sonuç elde edeceksiniz.
Evdeki olgun elmaları kullanmak için de harika bir yol bu. Elmaları
hazırlamakla başlayın: Elmaları yıkayıp bir tepsiye dizin. Kabuklarını
soymayın. Kabuklarıyla piştiklerinde dağılmayacaklardır. Sadece, diğer
malzemelerin içine işlemesi için üst kısmını kesin. Her bir elmanın
üstüne birer kaşık şeker serpin, tatlı şarap dökün, içine tarçın çubuğu
sokun ve üstüne biraz toz tarçın serpiştirin.
Elmayla kuru meyveler çok iyi gider, bu yüzden bu tatlıda bunları
kullanacağız. Biz, kuru üzüm ve dilimlenmiş badem kullanacağız ama siz,
başka kurutulmuş meyve de kullanabilirsiniz. Kurallar, hayal gücünüze
göre şekillenecek. Son olarak, elmaların üstüne limon rendeleyin.
Tatlınız, fırına girmeye hazır. 180 derecedeki fırında 25 dakika
pişirin.
Bir parça krema ya da vanilyalı dondurmayla servis edebileceğiniz bu
tatlıyı sıcak olarak da, soğuk olarak da yiyebilirsiniz. Hayal gücünüzü
kullanın








Hiç yorum yok:
Yorum Gönder