4 Nisan 2014 Cuma


Bir Fincan Kahve Kırk Yıla Sığmaz
Dostluğa Yıllarla Sınır Koyulmaz. . . .!
Şekerim Kalmadı Sevgimi Kattım
Dostlar Güzel Olunca Tadına Doyulmaz. . !!

**********

https://www.facebook.com/photo.php?v=105017102990509
Perşembe 20:02
Baba Vanga'dan İlginç Kehanetler 1911-1996 yılları arasında yaşayan ve dünyanın en ünlü kahinlerinden biri haline dönüşen Baba Vanga (Vanga Nine), Bulgaristan’ın bir köyünde yaşayıp orada öldü. 13 yaşında bir fırtına sonrası toprak altında kalmasıyla gözleri iltihaplanarak kapandı. 2. Dünya Savaşı sırasında pek çok takipçisi olan Vanga'nın Sovyetler Birliği'nin çöküşünü, Çernobil faciasını, Stalin'in ölümünü, 11 Eylül saldırılarını ve Obama'nın başkan olacağını önceden bildiği söyleniyor. Kehanetlerinin yüzde 80'inin doğru çıktığı saptanan kahin 2010 yılında 3. Dünya Savaşı'nın çıkacağını ve bu savaşta ilk kez atom bombası kullanılacağını öngörmüştü. Bu kehaneti doğru çıkmasa da Kasım 2010'da Kuzey Kore, Güney Kore'ye saldırdı. Ayrıca Aralık 2010 tarihi, Arap Baharı adı verilen Arap dünyasındaki ayaklanmaların da başlangıç tarihiydi. İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazi Lideri Adolf Hitler tarafından bizzat ziyaret edilen, Rus gizli servisi KGB’nin bile kendisinden tavsiyeler aldığı Vanga'nın bizi bekleyen kehanetleri ise şöyle: 2014 Kimyasal savaşın bitmesiyle dünyadaki insanlarının çoğu deri kanseri olacaklar veya deriye bağlı hastalıkları olacak. 2016 Avrupa nÜfusu yarı yarıya azalacak. 2018 Çin büyük bir ekonomik güç olacak 2023 Dünya'nın yörüngesinde hafif bir değişiklik olacak 2025 Avrupa'da nüfus daha da azalacak 2028 Tükenen petrol ve diğer yeraltı kaynaklarının yerine yeni bir enerji kaynağı geliştirilecek. (Muhtemelen termonükleer reaksiyon kontrolü). Açlık problem olmaktan çıkacak. Venüs’e pilotlu uzay yolculuğu uygulanacak. 2033 Kutup buzları eriyecek. Dünya okyanus seviyesi yükselecek. 2043 Müslüman bir devlet yeniden Avrupa'nın tek hükümdarı olacak. 2046 Tedavi edilmeyecek organ kalmayacak. Geliştirilen yeni buluşlarla hatalı, hastalıklı organın yerine yenisi yeniden yapılacak. 2076 Bütün dünyada "sınıfsız" komünizm sistemi yerleşecek. 2084 Doğa kendini yenileyecek 2088 Yeni bir hastalık ortaya çıkacak ve insanlar saniyeler içinde yaşlanacak. 2091 Hastalığın tedavisi bulunacak. 2100 İnsan yapımı Güneş, Dünya’nın karanlık tarafını da aydınlatmaya başlayacak. 2125 Macaristan’da, uzaydan sinyal alınacak. (İnsanlar tekrar Vanga’yı hatırlayacak) 2130 Uzaylıların önerisiyle su altında Koloniler kurulacak. 2154 Hayvanlar yarı-insanlaşacak. 2167 Yeni bir Din ortaya çıkacak... 2170 Büyük kıtlık/kuraklık 2183 Mars’taki koloni nükleer ulus haline geliyor ve Dünya’dan bağımsızlık istiyor. (ABD’nin İngiltere’den bağımsızlık istediği tarzda…) 2201 Güneş’teki termonükleer reaksiyon yavaşlıyor. Isı düşüyor. 2256 Uzay yolculukları Dünya’ya yeni hastalıklar getiriyor. 2299 Fransa’da İslam’a karşı başkaldırı... 2304 Ay'ın gizemi çözülecek. 2480 İnsan yapımı iki güneş çarpışacak. Dünya tekrar karanlıkta kalacak. 3797 Dünyanın sonu… Dünya’daki tüm yaşam ölecek. İnsanlar yeni bir güneş sisteminde yaşam alanı arıyor https://www.facebook.com/suleymanburaktv
2 saat önce
5 dakika önce
Konuşma Sonu
Çarşamba 22:56
SOĞAN SARMASI stuffed onions Aşamalı resimli anlatımı ve tüm püfff noktalarıyla işte soğan sarması/dolması tarifim http://herrenk.com/sdetay.asp?did=2482
Mayonezli Tavuk Yemeği Porsiyon: KişilikHazırlık: dk Pişirme: dk Malzemeler Tavugun istenilen herhangi bir yeri 2 adet patates 1 adet havuç 4-5 diş sarımsak 1 adet kuru sogan 1 adet domates tuz,pul biber,kekik 2 yemek kaşıgı mayonez Yapılışı Patatesler ve havuç soyulduktan sonra istenilen şekilde dogranır.(kalın olursa daha iyi çünkü kısık ateşte pişecegi için hamur gibi olmasın)Sarmısaklar(ikiye bölünecek),kuru sogan ve domates de soyulduktan sonra özellikle sogan iri iri dogranır.Tavuklar yıkandıktan sonra derince bir kaba alınır.Üstüne sogan,sarmısak,domates,havuç,patates,baharatlar ve mayonez eklenerek bir güzel karıştırılır.Bütün malzemeler iyice harmanlandıktan sonra(istenirse ketçap da konulabilir ama ben koymadım bir daha ki sefere ketçapda ekleyecegim)tencereye alınır ve kısık ateşte pişirilir(kesinlikle su ve yag eklenmeyecek ve kısık ateşte pişecek).Bütün malzemeler pişince altı kapatılır. Mayonezli Tavuk Yemeği Porsiyon: KişilikHazırlık: dk Pişirme: dk Malzemeler Tavugun istenilen herhangi bir yeri 2 adet patates 1 adet havuç 4-5 diş sarımsak 1 adet kuru sogan 1 adet domates tuz,pul biber,kekik 2 yemek kaşıgı mayonez Yapılışı Patatesler ve havuç soyulduktan sonra istenilen şekilde dogranır.(kalın olursa daha iyi çünkü kısık ateşte pişecegi için hamur gibi olmasın)Sarmısaklar(ikiye bölünecek),kuru sogan ve domates de soyulduktan sonra özellikle sogan iri iri dogranır.Tavuklar yıkandıktan sonra derince bir kaba alınır.Üstüne sogan,sarmısak,domates,havuç,patates,baharatlar ve mayonez eklenerek bir güzel karıştırılır.Bütün malzemeler iyice harmanlandıktan sonra(istenirse ketçap da konulabilir ama ben koymadım bir daha ki sefere ketçapda ekleyecegim)tencereye alınır ve kısık ateşte pişirilir(kesinlikle su ve yag eklenmeyecek ve kısık ateşte pişecek).Bütün malzemeler pişince altı kapatılır. Beğe
. Kolay Pratik Cevizli Kek Tarifi http://kolaypratikyemektarifler.blogspot.com
SOĞAN SARMASI stuffed onions Aşamalı resimli anlatımı ve tüm püfff noktalarıyla işte soğan sarması/dolması tarifim http://herrenk.com/sdetay.asp?did=2482
Kabak Mücveri Pratik yiyeceklerden hoşlanıyorsanız sadece 20 dakikada enfes bir kabak mücveri yapabilirsiniz. Son derece ekonomik olan kabak mücveri oldukça da bereketli zira 8 kişiye yetecek kadar kabak mücverinizi sofranıza taşıyabilirsiniz Malzeme 1 demet dereotu 100 gram beyaz peynir 3 adet yumurta 4 adet kabak Kızartmak için zeytin yağ Yeteri kadar tuz ve karabiber 1 demet taze soğanın sadece yeşil yaprakları 6 yemek kaşığı un kabak-mücveri Kabak Mücveri Tarifi Kabakların sert uçlarını kesiyoruz Kabuklarını tıraşlıyoruz Rendenin büyük tarafında rendeliyoruz Taze soğanın yeşil yapraklarını yıkıyoruz ince ince doğruyoruz Bir kabın içine rendelediğimiz kabağı ve doğradığımız soğanları alıyoruz ve üzerine dereotunu da ince ince doğrayıp, peyniri rendeliyoruz Ayrı bir kâsenin içinde yumurtaları kırıp çırpıyoruz ve soğanlı peynirli karışımın olduğu kaba döküyoruz Tuzunu karabiberini ekleyip iyice karıştırıyoruz Ardından 6 ymek kaşığı unu birer birer katıp her defasında karıştırıyoruz Kızartma tavasına zeytinyağını koyuyoruz ve yağ kızdıktan sonra hazırladığımız harcı kızgın yağa kaşık kaşık bırakıyoruz Her iki tarafı kızarana pembeleşene kadar kızartıyoruz Kızaran kabak mücverlerini havlu peçete serdiğimiz geniş bir tabağın ya da tepsinin üzerine alıyoruz ve yağını çektikten sonra servis tabağına taşıyoruz Afiyet olsun Kabak Mücveri Pratik yiyeceklerden hoşlanıyorsanız sadece 20 dakikada enfes bir kabak mücveri yapabilirsiniz. Son derece ekonomik olan kabak mücveri oldukça da bereketli zira 8 kişiye yetecek kadar kabak mücverinizi sofranıza taşıyabilirsiniz Malzeme 1 demet dereotu 100 gram beyaz peynir 3 adet yumurta 4 adet kabak Kızartmak için zeytin yağ Yeteri kadar tuz ve karabiber 1 demet taze soğanın sadece yeşil yaprakları 6 yemek kaşığı un kabak-mücveri Kabak Mücveri Tarifi Kabakların sert uçlarını kesiyoruz Kabuklarını tıraşlıyoruz Rendenin büyük tarafında rendeliyoruz Taze soğanın yeşil yapraklarını yıkıyoruz ince ince doğruyoruz Bir kabın içine rendelediğimiz kabağı ve doğradığımız soğanları alıyoruz ve üzerine dereotunu da ince ince doğrayıp, peyniri rendeliyoruz Ayrı bir kâsenin içinde yumurtaları kırıp çırpıyoruz ve soğanlı peynirli karışımın olduğu kaba döküyoruz Tuzunu karabiberini ekleyip iyice karıştırıyoruz Ardından 6 ymek kaşığı unu birer birer katıp her defasında karıştırıyoruz Kızartma tavasına zeytinyağını koyuyoruz ve yağ kızdıktan sonra hazırladığımız harcı kızgın yağa kaşık kaşık bırakıyoruz Her iki tarafı kızarana pembeleşene kadar kızartıyoruz Kızaran kabak mücverlerini havlu peçete serdiğimiz geniş bir tabağın ya da tepsinin üzerine alıyoruz ve yağını çektikten sonra servis tabağına taşıyoruz Afiyet olsun Beğen
kete...Beş çaylarınızı renklendirilecek çok lezzetli bir tarifi paylaşmak istiyorum sizlerle. Bu pratik ve lezzetli tarifi vakit kaybetmeden sevdiklerinize pişirmelisiniz. Malzemeler 4 bardak un 1 adet yumurta Yarım bardak ılık süt Dörtte bir paket yaş maya Yarım su bardağı ılık su Tuz 1 çorba kaşığı çörek otu 5 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı tahin kete Kete Tarifi Mayayı ılık suyun içerisinde eritiniz. 2 bardak ununuzu eleyiniz ve içerisine, mayanın eridiği suyu, sütü, yumurtanın akını ve de tuzu ilave ederek ellerinize yapışmayacak, yumuşak kıvamda hamur yoğurunuz. Ilıkça bir ortamda 30 dakika mayalandırınız. Aralarına sürmemiz için 3 çorba kaşığı tereyağı eritiniz. Ateşten indirip içerisine tahin ekleyiniz ve güzelce karıştırınız. İç malzemesi içinse 2 çorba kaşığı tereyağı ile 1 bardak un ve de bir miktar tuzu altı kısık ocakta pembeleşene kadar kavurunuz. Hamurunuzu 3 bezeye ayırınız. İlk bezeyi mutfak tezgahınız da ince olarak açınız. Üstüne tahinli yağ sürünüz. İlk önce karşılıklı kenarlarını ortasında birleştirin. Daha sonra da öbür iki kenarını ortaya getirip kare şekline getiriniz. İkinci bezeyi de ince olarak açınız ve yağlayınız. İlk hamuru ortasına koyarak ikisini beraber kare şeklinde aynen katlayınız. Son bezeyi de yağlayınız. Öbür bohçayı ortasına koyarak katlayınız. Hazırladığınız hamuru 30 dakika buzdolabında bekletiniz. Beklettikten sonra mutfak tezgâhınız da hamuru incecik açınız. Eşit olarak 9 parçaya bölünüz. Bu parçaların ortalarına kavurmuş olduğunuz içi paylaştırınız ve bastırmayarak hepsini bohça gibi kapatınız. Üzerlerini merdaneyle yavaşça yassıltıp kare hale getiriniz. Hazırladıklarınızı yapışmaması için aralıklarla yağladığınız tepsiye diziniz. Üzerlerine yumurtanın sarısını sürünüz. Fırında kabarmalarını önlemek için üzerlerine çatalla uzunca çizgiler çizip süsleyiniz. Çörek otunu serpiniz. Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık yarım saat kızarana kadar pişiriniz. Afiyet olsun. kete...Beş çaylarınızı renklendirilecek çok lezzetli bir tarifi paylaşmak istiyorum sizlerle. Bu pratik ve lezzetli tarifi vakit kaybetmeden sevdiklerinize pişirmelisiniz. Malzemeler 4 bardak un 1 adet yumurta Yarım bardak ılık süt Dörtte bir paket yaş maya Yarım su bardağı ılık su Tuz 1 çorba kaşığı çörek otu 5 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı tahin kete Kete Tarifi Mayayı ılık suyun içerisinde eritiniz. 2 bardak ununuzu eleyiniz ve içerisine, mayanın eridiği suyu, sütü, yumurtanın akını ve de tuzu ilave ederek ellerinize yapışmayacak, yumuşak kıvamda hamur yoğurunuz. Ilıkça bir ortamda 30 dakika mayalandırınız. Aralarına sürmemiz için 3 çorba kaşığı tereyağı eritiniz. Ateşten indirip içerisine tahin ekleyiniz ve güzelce karıştırınız. İç malzemesi içinse 2 çorba kaşığı tereyağı ile 1 bardak un ve de bir miktar tuzu altı kısık ocakta pembeleşene kadar kavurunuz. Hamurunuzu 3 bezeye ayırınız. İlk bezeyi mutfak tezgahınız da ince olarak açınız. Üstüne tahinli yağ sürünüz. İlk önce karşılıklı kenarlarını ortasında birleştirin. Daha sonra da öbür iki kenarını ortaya getirip kare şekline getiriniz. İkinci bezeyi de ince olarak açınız ve yağlayınız. İlk hamuru ortasına koyarak ikisini beraber kare şeklinde aynen katlayınız. Son bezeyi de yağlayınız. Öbür bohçayı ortasına koyarak katlayınız. Hazırladığınız hamuru 30 dakika buzdolabında bekletiniz. Beklettikten sonra mutfak tezgâhınız da hamuru incecik açınız. Eşit olarak 9 parçaya bölünüz. Bu parçaların ortalarına kavurmuş olduğunuz içi paylaştırınız ve bastırmayarak hepsini bohça gibi kapatınız. Üzerlerini merdaneyle yavaşça yassıltıp kare hale getiriniz. Hazırladıklarınızı yapışmaması için aralıklarla yağladığınız tepsiye diziniz. Üzerlerine yumurtanın sarısını sürünüz. Fırında kabarmalarını önlemek için üzerlerine çatalla uzunca çizgiler çizip süsleyiniz. Çörek otunu serpiniz. Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık yarım saat kızarana kadar pişiriniz. Afiyet olsun. Beğen
Elmalı kurabiye Tarifi Elmalı kurabiye malzemeler; 250 g margarin (oda sıcaklığında) Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet yumurta 1 çorba kaşığı yoğurt 3 çorba kaşığı pudra şekeri (isteğe göre çoğaltılabilir) 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un İç harcı için; 4 adet elma 4 çorba kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tarçın Yarım su bardağı kadar çekilmiş ceviz Elmalı kurabiye tarifi hazırlanışı; Elmalı kurabiye tarifine başlarken ilk olarak elmaları rendeleyelim ve bir tavanın içerisine alalım. Ardından elmaların üzerine şeker ve ceviz ilavesi yapalım ve suyunu verip çekene dek kısık ateşte pişirelim. Bu aşamada elmaların suyunu çekmesi çok önemli bir püf noktası eğer tam anlamıyla suyunu çekmez ise kurabiyeyi sulandırır. Elmalar diriliğini yitirince ocağın üzerinden alın ve soğuması için ağzı açık şekilde serin bir ortamda bekletin. Elmalar soğurken biz hamur yapma aşamasına geçelim bunun için; kabartma tozunu ve unu bir kabın içerisine alalım. Kalan diğer malzemeleri ise karıştırma kabına kabının içerisine ekleyelim ve yoğuralım. Ayırdığımız unlu malzemeyi yavaş, yavaş karıştırma kabına dâhil edelim ve güzelce yoğuralım. Hamur istenilen kıvamı alınca bezeler büyüklüğünde parçalar alalım ve tezgâhın üzerinde merdane-oklava vasıtasıyla çok ince olmayacak biçimde açalım. Fazla geniş ağzı olmayacak bir çay bardağı ile hamurdan parçalar çıkartalım. Elmalı harç tam anlamıyla soğumuş ise içerisine tarçın ilavesi yapalım ve karıştıralım. Hamurların üzerine birer çay kaşığı şeklinde iç harçtan ilave edelim ve yarım ay şeklinde kapatalım. Bütün hamur ve iç bitene dek aynı işlemi uygulayalım. Kurabiyelerin tamamı hazır hale gelince fırın tepsisine dizelim. Fırın ısısını 170 dereceye ayarlayalım ve elmalı kurabiyeleri pişmesi için fırına yollayalım. Kurabiyelerin üst hamuru pişince fırından çıkartalım ve servis tabağına dizelim. Sunum yaparken pudra şekeri serpiştirmeyi unutmayalım… Elmalı kurabiye Tarifi Elmalı kurabiye malzemeler; 250 g margarin (oda sıcaklığında) Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet yumurta 1 çorba kaşığı yoğurt 3 çorba kaşığı pudra şekeri (isteğe göre çoğaltılabilir) 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un İç harcı için; 4 adet elma 4 çorba kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tarçın Yarım su bardağı kadar çekilmiş ceviz Elmalı kurabiye tarifi hazırlanışı; Elmalı kurabiye tarifine başlarken ilk olarak elmaları rendeleyelim ve bir tavanın içerisine alalım. Ardından elmaların üzerine şeker ve ceviz ilavesi yapalım ve suyunu verip çekene dek kısık ateşte pişirelim. Bu aşamada elmaların suyunu çekmesi çok önemli bir püf noktası eğer tam anlamıyla suyunu çekmez ise kurabiyeyi sulandırır. Elmalar diriliğini yitirince ocağın üzerinden alın ve soğuması için ağzı açık şekilde serin bir ortamda bekletin. Elmalar soğurken biz hamur yapma aşamasına geçelim bunun için; kabartma tozunu ve unu bir kabın içerisine alalım. Kalan diğer malzemeleri ise karıştırma kabına kabının içerisine ekleyelim ve yoğuralım. Ayırdığımız unlu malzemeyi yavaş, yavaş karıştırma kabına dâhil edelim ve güzelce yoğuralım. Hamur istenilen kıvamı alınca bezeler büyüklüğünde parçalar alalım ve tezgâhın üzerinde merdane-oklava vasıtasıyla çok ince olmayacak biçimde açalım. Fazla geniş ağzı olmayacak bir çay bardağı ile hamurdan parçalar çıkartalım. Elmalı harç tam anlamıyla soğumuş ise içerisine tarçın ilavesi yapalım ve karıştıralım. Hamurların üzerine birer çay kaşığı şeklinde iç harçtan ilave edelim ve yarım ay şeklinde kapatalım. Bütün hamur ve iç bitene dek aynı işlemi uygulayalım. Kurabiyelerin tamamı hazır hale gelince fırın tepsisine dizelim. Fırın ısısını 170 dereceye ayarlayalım ve elmalı kurabiyeleri pişmesi için fırına yollayalım. Kurabiyelerin üst hamuru pişince fırından çıkartalım ve servis tabağına dizelim. Sunum yaparken pudra şekeri serpiştirmeyi unutmayalım… Beğen
harika bir tariftir mutlaka deneyiniz. Hardallı Fırında Tavuk Amerikan mutfağından hardallı fırında tavuk tarifini sizler için hazırladık. Tavuğa lezzet katan tarif. Afiyet olsun. yemekpisiriyorum.coM
Pide Hamuru icin; 1 caybardagi sivi yag 1 caybardagi ilik sut 1 paket instant kuru maya(yaklasik 2 yemek kasigi geliyor) 1,5 bardak ilik su 1 tatli kasigi tuz 1 yumurtanin beyazi(sarisi uzerine surmek icin ) aldigi kadar un.(gayet yumusak hamur olmasi gerekiyor) Ilik sutte mayayi eritip diger malzemelerle yumusak bir hamur yapip mayalanmasini bekledim.Bu arada ic malzemelerimi hazirladim ispanak ve pirasayi dogradim.icine 1 sogani rendeledim.Evde yogurttan yaptigim bir kucuk kase cokelegimi ilave ettim.Biraz pul kirmizi biber ve tuz ilavesiyle iyice harmanlayip pidelerimin icine koyup pideyi yari acik sekilde kapattim.sizler isterseniz tamamen kapali yapabilirsiniz.Kiymali icimi robotta sogan, biber ,domatesi ve maydanozu dograttirip karabiber ve kiymami ilave ettim.Kisacasi cabuk bir sekilde hazirlamis oldum. Pide hamuru cok yumusak oldugu icin ellerimi ve masayi unlayip merdaneyle uzun sekilde actim .Hamur yumusak oldugu icin cok kolay acildi.Icini koyup uzerine yumurta sarisi surdum.Tepside mayalanmasini bekleyip sicak firinda 220 derecede pisirdim.Nefis pidelerimiz umdugumdan daha kolay oldular. Pide Hamuru icin; 1 caybardagi sivi yag 1 caybardagi ilik sut 1 paket instant kuru maya(yaklasik 2 yemek kasigi geliyor) 1,5 bardak ilik su 1 tatli kasigi tuz 1 yumurtanin beyazi(sarisi uzerine surmek icin ) aldigi kadar un.(gayet yumusak hamur olmasi gerekiyor) Ilik sutte mayayi eritip diger malzemelerle yumusak bir hamur yapip mayalanmasini bekledim.Bu arada ic malzemelerimi hazirladim ispanak ve pirasayi dogradim.icine 1 sogani rendeledim.Evde yogurttan yaptigim bir kucuk kase cokelegimi ilave ettim.Biraz pul kirmizi biber ve tuz ilavesiyle iyice harmanlayip pidelerimin icine koyup pideyi yari acik sekilde kapattim.sizler isterseniz tamamen kapali yapabilirsiniz.Kiymali icimi robotta sogan, biber ,domatesi ve maydanozu dograttirip karabiber ve kiymami ilave ettim.Kisacasi cabuk bir sekilde hazirlamis oldum. Pide hamuru cok yumusak oldugu icin ellerimi ve masayi unlayip merdaneyle uzun sekilde actim .Hamur yumusak oldugu icin cok kolay acildi.Icini koyup uzerine yumurta sarisi surdum.Tepside mayalanmasini bekleyip sicak firinda 220 derecede pisirdim.Nefis pidelerimiz umdugumdan daha kolay oldular. Beğen
SUCUK KÖFTESİ 6 Hazırlama süresi: - Malzeme Listesi Sucuk köftesi Malzemeler 500 gr az yağlı kıyma 2 yemek kaşığı irmik 1 yemek kaşığı kimyon 1 çay kaşığı kırmızı pul biber Yarım yemek kaşığı karabiber 1 yemek kaşığı biber salçası 8 diş sarımsak Tuz Ayçiçeği yağı Hazırlanışı: Kıymayı yoğurma kabına alın. İrmik, kimyon, pul biber, karabiber ve biber salçasını ilave edin. Sarımsakların kabuklarını soyup tuzla havanda ezip kıymaya ilave edin. Bir kaşık su ekleyerek 2-3 dakika yoğurun. 15 dakika dinlenmeye bırakın. Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde şekil verin. Kızgın yağda kızartıp sıcak servis yapın. SUCUK KÖFTESİ 6 Hazırlama süresi: - Malzeme Listesi Sucuk köftesi Malzemeler 500 gr az yağlı kıyma 2 yemek kaşığı irmik 1 yemek kaşığı kimyon 1 çay kaşığı kırmızı pul biber Yarım yemek kaşığı karabiber 1 yemek kaşığı biber salçası 8 diş sarımsak Tuz Ayçiçeği yağı Hazırlanışı: Kıymayı yoğurma kabına alın. İrmik, kimyon, pul biber, karabiber ve biber salçasını ilave edin. Sarımsakların kabuklarını soyup tuzla havanda ezip kıymaya ilave edin. Bir kaşık su ekleyerek 2-3 dakika yoğurun. 15 dakika dinlenmeye bırakın. Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde şekil verin. Kızgın yağda kızartıp sıcak servis yapın. Beğen
Fırında Tarçınlı Elma....RESİM YOK Bilgiler porsiyon 6 Yaklaşık 30 dakika Meyveler Malzemeler 6 adet elma 6 çorba kaşığı şeker 6 adet tarçın çubuğu 1 adet limonun kabuğu 1 avuç kuru üzüm 1 avuç dilimlenmiş badem 1 kadeh tatlı şarap 1 çay kaşığı tarçın Bu tarifin yapılışı çok basittir ama enfes bir sonuç elde edeceksiniz. Evdeki olgun elmaları kullanmak için de harika bir yol bu. Elmaları hazırlamakla başlayın: Elmaları yıkayıp bir tepsiye dizin. Kabuklarını soymayın. Kabuklarıyla piştiklerinde dağılmayacaklardır. Sadece, diğer malzemelerin içine işlemesi için üst kısmını kesin. Her bir elmanın üstüne birer kaşık şeker serpin, tatlı şarap dökün, içine tarçın çubuğu sokun ve üstüne biraz toz tarçın serpiştirin. Elmayla kuru meyveler çok iyi gider, bu yüzden bu tatlıda bunları kullanacağız. Biz, kuru üzüm ve dilimlenmiş badem kullanacağız ama siz, başka kurutulmuş meyve de kullanabilirsiniz. Kurallar, hayal gücünüze göre şekillenecek. Son olarak, elmaların üstüne limon rendeleyin. Tatlınız, fırına girmeye hazır. 180 derecedeki fırında 25 dakika pişirin. Bir parça krema ya da vanilyalı dondurmayla servis edebileceğiniz bu tatlıyı sıcak olarak da, soğuk olarak da yiyebilirsiniz. Hayal gücünüzü kullanın
Ilha Peynirli Milföy Bilgiler kişi 6 Yaklaşık 20 dakika Malzemeler 100 gram Ilha peyniri 1 paket milföy hamuru 1 demet biberiye 1 adet biber Yapması çok kolay bir başlangıç yemeği bu. Akşam yemeğine davetsiz misafirlerinizin geldiği zamanlar için

Hiç yorum yok: