
Ben Gubateyi ilk kez yapiyorum, insaallah bendeki tarif dogru tariftir :)
800 gr. Patatesi haslayin catalla veya patetes ezme aparatiyla ezin, diger taraftan 3 yemek kasigi tereyaginda küp seklinde dogranmis 1 adet sogani pembelesene kadar kavurun. pul biber ekleyin.Ezilmis patateslerinizle karistirin,yeteri miktarda tuz eklemeyi unutmayin.
1 kilo un
1 su bardagi ilik süt
2 tatli kasigi tuz
1 yas maya
Ununuzun ortasini havuz gibi acin mayayi ve sütü ekleyip mayayi elinizle ezin, tuzunu ekleyip azda su ekelyerek elinize yapisan yumusak bir hamur yapin, mayalanmaya birakin 20 dakika kadar.Mayalanan hamuru 5 esit parcaya bölün.
5 bezeninin hepsinide bu sekilde yaptiktan sonra 3-4 cm uzunlugunda kesin. elinizle hafif acip, patatesli harcinizdan koyup, resimdeki sekilde kapatin. yaglanmis tepsiye veya kagit serilmis firin tepsinize dizin, üzerine yumurta sürüp 200 derecede isinmis firinda kizarana kadar pisirin.
http://lifestylesieda.blogspot.de/2014/04/gubate-cerkez-boregi.html
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder