14 Mart 2014 Cuma

Pavlova

Pavlova
5 yumurta akı
150 gr. toz şeker
100 gr pudra şekeri
2 tatlı kaşığı üzüm sirkesi     
2 tatlı kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Çilek veya muz
150 gr kremşanti
1 bardak süt
300 gr taze çilek
15 adet frambuaz
Pişime Tekniği
Fırın
Ana Malzemeler
Süt ve Süt Ürünleri, Yumurta, Meyve
Kategorisi
Tarifler
Mutfağı
Rusya
Mevsimi
İlkbahar-Yaz-Sonbahar-Kış

Yumurta aklarını köpük haline gelene kadar çırpıp azar azar toz şekeri ve pudra şekerini ilave edin.
 
Şeker eriyip katı bir köpük elde edene kadar yaklaşık 25 dakika çırpmaya devam edip sirke, nişasta, vanilyayı ekleyip 5 dakika daha çırpın.
 
Tepsi üzerine pişirme kâğıdı serip köpüğü yaymadan yukarı doğru tepeleme koyun.  
 
150 dereceye ısıtılmış fırının orta rafında yaklaşık 40 dakika yada kraft kâğıt rengi alana kadar pişirin. Fırın soğuyana kadar açmayın.
 
Soğuyan pasta tabanını alıp üst kısmına hafifçe bastırarak çatlatıp, orta kısmın üzerini açın ve soğuk süt ile çırpıp hazırladığınız kremşantiyi doldurup kırdığınız parçaları tekrar krem şantinin üzerine serip çilekleri, frambuazları yerleştirin. Pavlovayı şeftali, muz, kivi veya kırmızı erik ile de yapabilirsiniz. Krem şanti yerine pastacı kremasıda kullanabilir meyvelerin kararmaması için üzerine fırçayla jöle uygulayabilirsiniz.

Hiç yorum yok: