15 Mart 2014 Cumartesi

içli köfte |  görsel 1
hamuru ıcın  2,5 bardak ince bulgur 1 yumurta 1 ince kıyılmış kurusoğan 1-2 yemek kaşığı salça 3- 4 kaşık un, tuz İç malzemesi: yarım kılo kıyma 4-5 küçük doğranmış soğan yarım su bardağı bardağı ceviz içi Karabiber, tuz,1 cay kasıgı kımyon,1tatlı kasıgı pul bıber  YAPILIŞI: Kıyma kavrulup suyunu çekince soğanlar eklanir, sağanlar yumuşayınca ceviz ve bahratları katılarak soğumaya bırakılır. İnce bulgurun üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edilip ağzı kapalı bekletilir. Islanıp yumuşayan bulgura diğer köfte malzemeleri katılarak yaklaşık 10 dak. yoğurulur. Yoğurulan harçtan yumurtadan büyük parçalar koparılarak, sol avuç içine alınır.  Avuç içindeki köfte sürekli döndürülerek sağ işaret parmağıyla köftenin ortası oyulur. Bu esnada ellerin kayganlığı sağlaması  açısından ıslak kalmasına özen gösterin. Tamamen soğuyan iç harcı, kapanmasını zorlaştıracak kadar fazla, ortası boş kalacak kadarda az koymamaya dikkat edilerek doldurulur. (Yaklaşık 2-3 tatlı kaşığı.) Doldurulan içliköfleler geniş bir tepsiye bırakılır. Kızartmak için köftelerin üzerini kapatacak kadar sıvıyağ kızdırılıp, köfteler çok sıkı olmayacak şekilde tencereye bırakılır. Kızarma esnasında kevğirle yavaş hareketlerle köfteler hareket ettirilir.ıyce kızarınca pecete sarılan servıs tabagına alınır sevgı eklenır ve servıs edılır :))...

Hiç yorum yok: