GÜNÜN YEMEĞİ
LİMONLU TAVUK YAPALIM
Malzemeler:
3- tavuk göğüs eti jülyen, jülyen doğranmış,
7- diş sarımsak,2 sini ezin,
3- dal taze biberiye
4- yaprak adaçayı
1- dal taze kekik,
2,5 - yemek kaşığı tereyağı
2-tane limon dilimleyin,
1-çay kaşığı karabiber,
istediğiniz kadar tuz,
*********
Yapılışı:
tavuk etini bir kaba koyalım, biberiye , taze kekik , adaçayının yapraklarını ince, ince doğrayın, sarımsakları soyup ikiye bölelim , 2 dişi ezelim,
Limonu yuvarlak dilimleyelim, küçük bir kasede tereyağı, tuz, karabiberi , doğradığımız otları ezilmiş sarımsağı karıştıralım, tavuk etlerini iyice bu karışıma bulayalım.bir borcam tepsiye hafif yağlayıp limon dilimlerini dizelim, sarımsakları serin, ve üzerine tavuk etlerini serin, tereyağından üzerine minik parçalar serpiştirin, tekrar az tuz ve karabiber serpiştirin,
180derece kızdırılmış fırında pişirin, 1 saat, sonra fırnı kapatın dinlensin çıkarıp ılıklaşınca keserek servis tabağına alın salata ile servis yapın afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder