17 Mart 2014 Pazartesi

GÜNÜN  YEMEĞİ
LİMONLU  TAVUK   YAPALIM
Malzemeler:
3-  tavuk  göğüs  eti    jülyen,  jülyen  doğranmış,
7- diş sarımsak,2 sini  ezin,
3- dal  taze  biberiye  
4- yaprak adaçayı
1- dal taze  kekik,
2,5 - yemek  kaşığı  tereyağı
2-tane  limon  dilimleyin,
1-çay kaşığı karabiber,
istediğiniz  kadar  tuz,
*********
Yapılışı:
 tavuk    etini  bir  kaba  koyalım,   biberiye ,  taze kekik , adaçayının   yapraklarını   ince,  ince  doğrayın,    sarımsakları  soyup   ikiye  bölelim ,   2  dişi  ezelim,
Limonu  yuvarlak  dilimleyelim,    küçük  bir  kasede  tereyağı, tuz, karabiberi ,  doğradığımız otları   ezilmiş  sarımsağı  karıştıralım,   tavuk  etlerini  iyice  bu  karışıma  bulayalım.bir  borcam  tepsiye    hafif yağlayıp  limon  dilimlerini  dizelim,   sarımsakları   serin,   ve  üzerine  tavuk  etlerini  serin,   tereyağından  üzerine  minik  parçalar  serpiştirin,  tekrar az tuz  ve karabiber serpiştirin, 
180derece  kızdırılmış  fırında   pişirin,  1  saat, sonra  fırnı  kapatın  dinlensin   çıkarıp    ılıklaşınca   keserek  servis  tabağına  alın  salata  ile  servis  yapın     afiyet  olsun

Hiç yorum yok: