Pastırmalı Kuru Fasulye Yemeği
Malzemeler :

5oo gr kuru fasulye

125 gr pastırma

bir baş soğan

salça

tuz, sıvı yağ

kurutulmuş acı biber

et veya tavuk bulyon

Yapılışı :

Kuru fasulyeleri, diğer kuru baklagillerde olduğu gibi bir gece önceden ayıklayıp, ıslatın. Ertesi gün bir tencereye üzerini aşacak kadar soğuk su ilave ettikten sonra diriliğini kaybedinceye kadar yaklaşık 30 dakika haşlayın.

Haşlanmış fasulyeleri süzdürüp, temiz bir tencereye aktarın. Sonra ayrı bir tencerede sıvıyağ ve soğanları kavurun. salçayı ekleyip kavurun. Üzerine pastırmaları ekleyin. fasulyeleri koyup, kurutulmuş acı kırmızı biber ya da 1-2 dal taze kekik ilave edip, sıcak su ekleyip ağır ateşte fasulyeler iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1,5 saat pişirin. Arada gerekiyorsa sıcak tavuk ya da etsuyu ilave edin.
Bu sürenin sonunda tencereyi ateşten alın. Biraz ocakta dinlenmesini bekledikten sonra , sıcak olarak servis yapın. — TC Bahtiyar Kecici Kecici ile birlikte.
Fotoğraf: Pastırmalı Kuru Fasulye Yemeği
Malzemeler :

5oo gr kuru fasulye

125 gr pastırma

bir baş soğan

salça

tuz, sıvı yağ

kurutulmuş acı biber

et veya tavuk bulyon

Yapılışı :

Kuru fasulyeleri, diğer kuru baklagillerde olduğu gibi bir gece önceden ayıklayıp, ıslatın. Ertesi gün bir tencereye üzerini aşacak kadar soğuk su ilave ettikten sonra diriliğini kaybedinceye kadar yaklaşık 30 dakika haşlayın.

Haşlanmış fasulyeleri süzdürüp, temiz bir tencereye aktarın. Sonra ayrı bir tencerede sıvıyağ ve soğanları kavurun. salçayı ekleyip kavurun. Üzerine pastırmaları ekleyin. fasulyeleri koyup, kurutulmuş acı kırmızı biber ya da 1-2 dal taze kekik ilave edip, sıcak su ekleyip ağır ateşte fasulyeler iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1,5 saat pişirin. Arada gerekiyorsa sıcak tavuk ya da etsuyu ilave edin.
Bu sürenin sonunda tencereyi ateşten alın. Biraz ocakta dinlenmesini bekledikten sonra , sıcak olarak servis yapın.
********************
SİMİT

malzemeler..

* 10 gr kuru maya

 * 1 su bardağı ılık süt
 * 1 çay bardağı ılık su
 * 1.5 yemek kaşığı şeker
 * 1.5 tatlı kaşığı tuz
 * 1 adet yumurta
 * 2 yemek kaşığı sıvıyağı
 * 2 yemek kaşığı tereyağı
 * 5 su bardağı un
 Üzeri İçin:

* 1 su bardağı susam
 * 2 yemek kaşığı pekmez
 * Yarım çay bardağı su

Yapılışı:

Susam için beyaz susamları rengi dönene kadar bir yanmaz tavada kavurun.beyaz susamların rengi gidene kadar bu işlemi yapın…

Ilık süt, su, şeker ve mayayı birlikte, maya iyice eriyene kadar karıştırın.eriyen karışıma elenmiş un, sıvıyağı, eritilmiş tereyağı, yumurta ve tuzu ilave edip iyice yoğurun.1 saat dinlenmeye bırakın. Dinlenen ve kabaran hamurları 8 eşit parçaya ayırın.tezgahta bir parça hamuru açabildiğiniz kadar ince uzun şekilde açın.İki ucunu birleştirip birbirine dolayın ve yuvarlak şekil yapıp uç kısımlarını yok edin.Pekmez ve suyu karıştırın.hazırladığınız simit hamurlarını pekmeze batırıp daha sonra susama bulayın ve tepsiye dizin.Aynı işlemi diğer hamur parçalarına da uyguladıktan sonra, 180 derece fırında pişirmeye bırakın. — TC Hasret Akıncı Akbaş ve 10 diğer kişi ile birlikte.
Fotoğraf: SİMİT

malzemeler..
* 10 gr kuru maya
 * 1 su bardağı ılık süt
 * 1 çay bardağı ılık su
 * 1.5 yemek kaşığı şeker
 * 1.5 tatlı kaşığı tuz
 * 1 adet yumurta
 * 2 yemek kaşığı sıvıyağı
 * 2 yemek kaşığı tereyağı
 * 5 su bardağı un
 Üzeri İçin:
 * 1 su bardağı susam
 * 2 yemek kaşığı pekmez
 * Yarım çay bardağı su
 Yapılışı:
 Susam için beyaz susamları rengi dönene kadar bir yanmaz tavada kavurun.beyaz susamların rengi gidene kadar bu işlemi yapın…
Ilık süt, su, şeker ve mayayı birlikte, maya iyice eriyene kadar karıştırın.eriyen karışıma elenmiş un, sıvıyağı, eritilmiş tereyağı, yumurta ve tuzu ilave edip iyice yoğurun.1 saat dinlenmeye bırakın. Dinlenen ve kabaran hamurları 8 eşit parçaya ayırın.tezgahta bir parça hamuru açabildiğiniz kadar ince uzun şekilde açın.İki ucunu birleştirip birbirine dolayın ve yuvarlak şekil yapıp uç kısımlarını yok edin.Pekmez ve suyu karıştırın.hazırladığınız simit hamurlarını pekmeze batırıp daha sonra susama bulayın ve tepsiye dizin.Aynı işlemi diğer hamur parçalarına da uyguladıktan sonra, 180 derece fırında pişirmeye bırakın.