Fırında Sebzeli Biftek ve Meksika Fasulyesi
Porsiyon: KişilikHazırlık: dk Pişirme: dk
Geçenlerde yaptım bu yemeği iş çıkışı oldukça kolaylık oldu benim için, yanına patates kızartması ve haşlanmış brokoli ekledim. Oldukça renkli bir tarif oldu
Fırında Sebzeli Biftek ve Meksika Fasulyesi
Malzemeler:
2 adet biftek (neredeyse 250 gr.)
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 iri boy domates
1 adet havuç
1 adet sivri biber
1 adet orta patates
50gr tereyağ
kekik
karabiber
tuz
1 tatlı kaşığı salça
1 çay bardağı su
aluminyum folyo
Fırında Sebzeli Biftek ve Meksika Fasulyesi
Hazırlanışı:
Biftekleri sıvıyağda hafifçe kızartın. Bifteklerin içine piyazlık doğradığımız soğanları ve ince kıydığımız sarımsakları ilave edin ve soğanlar pembeleşinceye kadar da soteleyin.
Patates ve domatesleri ve diğer sebzeleri küp küp doğrayın. Soğan ve sarımsaklar sotelediğimiz biftekleri ayrı ayrı aliminyun folyoya alın ve hazırladığınız sebzeleri ekleyin.
Daha sonra üzerine suda eritilen salçayı folyolara paylaştırın ve paketleyin. 200 derece fırında sebzeler hafif kızarana kadar yaklaşık 15.dk. pişirin.
Folyoları açarak servis tabağına alın. Ve yanına konserve meksika fasuyesi ilave edin. Üzerini süslemek için taze kekik kullanabilirsiniz.
Porsiyon: KişilikHazırlık: dk Pişirme: dk
Geçenlerde yaptım bu yemeği iş çıkışı oldukça kolaylık oldu benim için, yanına patates kızartması ve haşlanmış brokoli ekledim. Oldukça renkli bir tarif oldu
Fırında Sebzeli Biftek ve Meksika Fasulyesi
Malzemeler:
2 adet biftek (neredeyse 250 gr.)
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 iri boy domates
1 adet havuç
1 adet sivri biber
1 adet orta patates
50gr tereyağ
kekik
karabiber
tuz
1 tatlı kaşığı salça
1 çay bardağı su
aluminyum folyo
Fırında Sebzeli Biftek ve Meksika Fasulyesi
Hazırlanışı:
Biftekleri sıvıyağda hafifçe kızartın. Bifteklerin içine piyazlık doğradığımız soğanları ve ince kıydığımız sarımsakları ilave edin ve soğanlar pembeleşinceye kadar da soteleyin.
Patates ve domatesleri ve diğer sebzeleri küp küp doğrayın. Soğan ve sarımsaklar sotelediğimiz biftekleri ayrı ayrı aliminyun folyoya alın ve hazırladığınız sebzeleri ekleyin.
Daha sonra üzerine suda eritilen salçayı folyolara paylaştırın ve paketleyin. 200 derece fırında sebzeler hafif kızarana kadar yaklaşık 15.dk. pişirin.
Folyoları açarak servis tabağına alın. Ve yanına konserve meksika fasuyesi ilave edin. Üzerini süslemek için taze kekik kullanabilirsiniz.
******************
Fırında Çipura
Porsiyon: KişilikHazırlık: dk Pişirme: dk
Malzemeler:
2 adet çipura
2 adet orta boy patates
1 adet büyük boy soğan
5-6 kiraz domates yada normal domates
zeytinyağı
tuz
karabiber
1 adet fırın poşeti
Hazırlanması:
Balıklarınızı temizletip üzerlerine derin bir çizik attırın. Temizlenen balıkları yıkayıp kuruladıktan sonra iç kısmına ve dışına zeytinyağı sürüp tuz ve karabiber serpin.
Soğanı soyup halka halka doğrayın. Patatesleri soyup uzunlamasına ikiye kesip doğrayın. Kiraz domatesleri ikiye bölün. Hepsini karıştırın, üzerlerine bir miktar yağ gezdirip tuz ve karabiber serpin.
Fırın poşetine sebzelerin yarısını yayın. Üzerlerine 2 balığı yerleştirin. Balıkların üzerine kalan sebzeleri dizin. Poşetin ağzını kapatıp birkaç yerine bıçağın ucunu batırın. Fırın tepsisine alıp önceden ısınmış 200C fırında pişirin.
Porsiyon: KişilikHazırlık: dk Pişirme: dk
Malzemeler:
2 adet çipura
2 adet orta boy patates
1 adet büyük boy soğan
5-6 kiraz domates yada normal domates
zeytinyağı
tuz
karabiber
1 adet fırın poşeti
Hazırlanması:
Balıklarınızı temizletip üzerlerine derin bir çizik attırın. Temizlenen balıkları yıkayıp kuruladıktan sonra iç kısmına ve dışına zeytinyağı sürüp tuz ve karabiber serpin.
Soğanı soyup halka halka doğrayın. Patatesleri soyup uzunlamasına ikiye kesip doğrayın. Kiraz domatesleri ikiye bölün. Hepsini karıştırın, üzerlerine bir miktar yağ gezdirip tuz ve karabiber serpin.
Fırın poşetine sebzelerin yarısını yayın. Üzerlerine 2 balığı yerleştirin. Balıkların üzerine kalan sebzeleri dizin. Poşetin ağzını kapatıp birkaç yerine bıçağın ucunu batırın. Fırın tepsisine alıp önceden ısınmış 200C fırında pişirin.
Islama (Tavuk)
Porsiyon: KişilikHazırlık: dk Pişirme: dk
Islama Kastamonu yöresine ait bir yemek, oldukça pratik Asu Annem çok yapar. İsterseniz tüm işlem bittikten sonra fırınlaya bilirsiniz, isterseniz de aşağıdaki tarifte olduğu gibi tüketebilirsiniz.
Malzemeler:
3 Yufka
3 Su Bardağı tavuk suyu
2 Tavuk Gögsü
1 Su bardağı dövülmüş ceviz
Yapılışı:
Tavuk göğüslerini iyice pişene kadar haşlayın ve suyunu kenara ayırın. Elle yada çatal yardımıyla pişen tavuk etini didikleyin.
Borcamı yağlayın, yufkaları rulo haline getirerek parçalara ayırın. Her parçayı ayırdığınız tavuk suyu ile ıslatıp borcama yerlestirin.
Tüm yufkaları yerleştirdikten sonra, kalan tavuk suyunu yufkaların üzerine dökün.
Son olarakta cezvede kızdırılmış tereyağını ve cevizleri ekleyerek sıcak servis yapın.




Hiç yorum yok:
Yorum Gönder