5 Ağustos 2013 Pazartesi

TRABZON KURABİYESİ İMİŞ DOSTUMUN MARİFETLERİNDEN BİRİ DAHA


Malzemeler:
* 200 gr tereyağ
* 1 su  bardağı toz şeker
* 2 adet yumurta
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 1/2 su bardağı süt
* 1 su bardağı ince mısır unu
* 3-4 su bardağı kadar elemiş beyaz un
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
Yapılışı:Trabzon kurabiyesini yapmak için önce tereyağı ve şekeri krema oluncaya kadar çırpın,sıvı yağı ve yumurtaları tek tek ilave ederek karışıma yedirin kalan bütün malzemeyi ilave edin iyice yoğurun,ele yapışmayacak hale gelene kadar yoğurmaya devam edin, elinizle cevizden büyük parçalar alın uzun şerit şekli verin, yağlı tepsiye dizin 180 derecede ısıtılmış fırında pişene kadar tutun,biraz soğuduktan sonra servis yapın..
Afiyet Şeker Olsun...

Hiç yorum yok: