ORMAN KEBABI
1 Kg.Koyun Kuşbaşı
3 Adet Soğan
3 Adet Havuç
1 Kg.Koyun Kuşbaşı
3 Adet Soğan
3 Adet Havuç
3 Adet Patates
3 Adet Domates
1 Çay Bardağı Haşlanmış Bezelye
Yeterince Tuz
Karabiber
Kekik
Kuşbaşı doğranmış eti ve kuru soğanları 1/2 paket margarin yağında kavurun.Kuşbaşı kesilmiş kabuksuz domatesleri ete ilave edip biraz daha kavurduktan sonra etlerin üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edip pişirin.Havucu,patatesi soyup kuşbaşı kestikten sonra etin pişmesine yakın yeterince tuz ve karabiberle birlikte tencereye ilave edip pişmesini bekleyin.Tenceredeki et ve sebzelerin tümü iyice piştiği zaman 1 tatlı kaşığı kekik ve haşlanmış bezelyeyi ilave edip bir taşım daha kaynatarak tencereyi ocaktan alın.
3 Adet Domates
1 Çay Bardağı Haşlanmış Bezelye
Yeterince Tuz
Karabiber
Kekik
Kuşbaşı doğranmış eti ve kuru soğanları 1/2 paket margarin yağında kavurun.Kuşbaşı kesilmiş kabuksuz domatesleri ete ilave edip biraz daha kavurduktan sonra etlerin üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edip pişirin.Havucu,patatesi soyup kuşbaşı kestikten sonra etin pişmesine yakın yeterince tuz ve karabiberle birlikte tencereye ilave edip pişmesini bekleyin.Tenceredeki et ve sebzelerin tümü iyice piştiği zaman 1 tatlı kaşığı kekik ve haşlanmış bezelyeyi ilave edip bir taşım daha kaynatarak tencereyi ocaktan alın.

ADANA KEBAP
1 kg yağsız dana bonfile
100 g kuyruk yağı
100 g kuzu boşluğu
— Bolu Mengen'de.1 kg yağsız dana bonfile
100 g kuyruk yağı
100 g kuzu boşluğu
2 adet soğan
1 adet maydonoz
İsot
Tuz
Karabiber
Dana bonfile, kuyruk yağı ve kuzu boşluğunu kasaptan alırken hepsini geniş kıyma aynasında çektirin. Çektirdiğiniz kıymaya baharatlarını atıp yarım saat yoğurun ve buzdolabında bir gün bekletin. Soğanları rendeleyin ve maydonozları ince ince doğrayın. Soğanla maydonozu karıştırıp bir gün bekletin. Soğan ve maydonozu tülbent yardımıyla süzün ve kıymaya ekleyin. Yarım saat yoğurup soğuyana kadar dolapta dinlendirin.
Etleri şişe takarken ellerinizi yağ ya da suyla ıslatın. Ayrıca etleri şişe takarken parçalamamaya dikkat edin. Şişi sağ avcunuzun içine orturtun ve eti dört parmağınızla yukarıdan aşağı doğru yayın. Grilliant’ı 5. seviyeye ayarlayın ve kebapları ızgaraya dizin, 5 dk. pişirin. İsteğinize göre ızgara domates, biber ve soğanla servis yapabilirsiniz.
1 adet maydonoz
İsot
Tuz
Karabiber
Dana bonfile, kuyruk yağı ve kuzu boşluğunu kasaptan alırken hepsini geniş kıyma aynasında çektirin. Çektirdiğiniz kıymaya baharatlarını atıp yarım saat yoğurun ve buzdolabında bir gün bekletin. Soğanları rendeleyin ve maydonozları ince ince doğrayın. Soğanla maydonozu karıştırıp bir gün bekletin. Soğan ve maydonozu tülbent yardımıyla süzün ve kıymaya ekleyin. Yarım saat yoğurup soğuyana kadar dolapta dinlendirin.
Etleri şişe takarken ellerinizi yağ ya da suyla ıslatın. Ayrıca etleri şişe takarken parçalamamaya dikkat edin. Şişi sağ avcunuzun içine orturtun ve eti dört parmağınızla yukarıdan aşağı doğru yayın. Grilliant’ı 5. seviyeye ayarlayın ve kebapları ızgaraya dizin, 5 dk. pişirin. İsteğinize göre ızgara domates, biber ve soğanla servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder