
KISIR
1 su bardağı ince bulgur
2 adet kuru soğan
2 adet domates
— Fatih Çiçek, Fahrettin Oruç, Fatih Yılmaz ve 43 diğer kişi ile birlikte, Mengen, Bolu'da
1 su bardağı ince bulgur
2 adet kuru soğan
2 adet domates
1 demet maydanoz
10 dal kadar nane
1 bağ taze soğan
1 çay bardağı zeytinyağ
1 bardak Su
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 limon suyu (ya da varsa 1 çay bardağı nar ekşisi)
Tuz, kara biber, kırmızı biber
Kuru soğanlar zeytinyağında hafifçe pembeleştirilir. Salça eklenir ve ezilir. Üstüne aynı anda bulgur, tuz, karabiber, kırmızı biber, limon suyu, ufak ufak doğranmış domatesler ilave edilir. Pişirmeye devam edilir. Su ilave edilir. Ateş kısılır. Bulgur suyunu çekince ocaktan alınır. Ufak ufak doğranmış taze soğan, maydanoz, nane eklenir. Limonu (Nar ekşisi) ilave edilir karıştırılır. Servis tabağına konur. Marul yaprakları veya asma yaprağı ile servis yapılır.
10 dal kadar nane
1 bağ taze soğan
1 çay bardağı zeytinyağ
1 bardak Su
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 limon suyu (ya da varsa 1 çay bardağı nar ekşisi)
Tuz, kara biber, kırmızı biber
Kuru soğanlar zeytinyağında hafifçe pembeleştirilir. Salça eklenir ve ezilir. Üstüne aynı anda bulgur, tuz, karabiber, kırmızı biber, limon suyu, ufak ufak doğranmış domatesler ilave edilir. Pişirmeye devam edilir. Su ilave edilir. Ateş kısılır. Bulgur suyunu çekince ocaktan alınır. Ufak ufak doğranmış taze soğan, maydanoz, nane eklenir. Limonu (Nar ekşisi) ilave edilir karıştırılır. Servis tabağına konur. Marul yaprakları veya asma yaprağı ile servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder