20 Kasım 2012 Salı

lezzet durağımız Tamer şen kardeşten


KABURGA DOLMASI

1.5 veya 2 kilo kaburga

250 gram pirinç, 
2 adetsogan, 
1 çay bardağıdoîımalık fıstık, 
yarım çay bardağıkuru üzüm,
125gram margarin, yeierince
tuz, karabiber, kırmızı biber,
nane .

Yarım tatlı kaşığı salça
1 kaşık yoğurt
1 fincan sıvı yağ

Ön hazırlık olarak kaburgaları yıkayalım. Etli tarafından elimizle zarını açarak torba haline getirelim. Hafifçe tuzladıktan sonra bekletelim. Şimdi kaburganıniçini hazırlayalım. Önce tencereyi ocağa koyalım. Margarini içine koyup, erite- lim. Fıstıkları ekleyip, pembeleşinceye kadar karıştıralım. Küçük küçük doğradığımız soğanları ekleyelim. î Hafif sararınca yıkan- E mış pirinci tencereye İ koyalım. Tuzunu ve üzümü ilave ederek kavuralım.
Karabiber, kırmızıbiber ve bir miktar da nane ilave ederek karıştıralırn. Bir su bardağı su ekleyip karıştıralım. Pilav piş- tikten sonra ateşten ala- rak soğumaya bıraka- lım. Soğuduktan sonra pilavı, kaburganın içine doldurarak, ağızım iğne iplikte sıkı- ca dikelim. Diktikten sonra kaburgayı alacak büyüklükte bir tencereye yerleştireljm. Bir litre su koyup, tuzunu da ilave ederek pişirelim. Kaburga pişince tencereden alarak soğumaya bırakalırn.

oğuduktan sonra kaburganın üst kısmına (etli kısmına) sosu sürelim. Sos için belirtilen malzemeyi bir kapta karıştıralım. Fırın tepsisine kaburgayı yerleştirip 200 dereceye ayarlanmış fırında pişirelim. Pişen kavurgayı kesip, iç pilavı çıkarıp, etiyle birlikte servis yapalım.

Hiç yorum yok: