Dondurmalı tatlılar, buz gibi meyve suları ve karışımları, misafirlerine ve ailesine renkli sofralar kurmak isteyenler için birebir. Farklı tarifleri kendiniz de yaratabilirsiniz üstelik. Lezzeti birbirine en çok yakışan meyveleri bulup onlarla yepyeni tatlılar ve kokteyller ortaya çıkarmak da yine sizin maharetinize kalmış. Meyveleri iyice soğutup tatlılarla birleştirince en ferahlatıcı ve hafif lezzetler sofranıza geliyor. Biz de sizler için meyveler, meyve suları ve tatlılardan oluşan farklı tarifleri bir araya topladık.
NAR KOKTEYLİ (3 KİŞİLİK)
MALZEMELER
MALZEMELER
- 6 adet
Yapılışı
Narları ortadan ikiye kesip, robotta portakal sıkar gibi sıkın. Çıkan suyu süzgeçten geçirip, posasını atın. Nar suyunu soda, yarım su bardağı portakal suyu, 1 çorba kaşığı tozşeker ve konyakla karıştırın. Meyve dilimleri ve arzuya göre buz parçalarıyla servis yapın.
Narları ortadan ikiye kesip, robotta portakal sıkar gibi sıkın. Çıkan suyu süzgeçten geçirip, posasını atın. Nar suyunu soda, yarım su bardağı portakal suyu, 1 çorba kaşığı tozşeker ve konyakla karıştırın. Meyve dilimleri ve arzuya göre buz parçalarıyla servis yapın.
DONDURMALI MİLFÖY (4 KİŞİLİK)
MALZEMELER
MALZEMELER
- 5 adet milföy hamuru
- 8 top karışık meyveli dondurma
- 1 çay bardağı
Yapılışı
1 adet milföyden, küçük yıldız şeklinde kurabiye kalıplarını kullanarak 12 adet yıldız yapın. Ardından, 12 adet yıldızı ve kalan 4 adet milföy hamurunu 175 derece fırında pişirin. Soğutmadan önce ise, milföy karelerinin içini hafifçe oyun. Frambuaza biraz su katarak, mikserde çırpın ve sos haline getirin. Milföyü tabağın ortasına yerleştirin. Bir top dondur-mayı, milföyün üzerine yayın ve kivi dilimlerini serpiştirin. Bir top dondurma daha koyup, milföy yıldızlarını dondurmaya batırarak süsleyin. Diğer milföy hamurlarına da aynı işlemi uygulayın. Frambuaz sosuyla birlikte servis yapın.
1 adet milföyden, küçük yıldız şeklinde kurabiye kalıplarını kullanarak 12 adet yıldız yapın. Ardından, 12 adet yıldızı ve kalan 4 adet milföy hamurunu 175 derece fırında pişirin. Soğutmadan önce ise, milföy karelerinin içini hafifçe oyun. Frambuaza biraz su katarak, mikserde çırpın ve sos haline getirin. Milföyü tabağın ortasına yerleştirin. Bir top dondur-mayı, milföyün üzerine yayın ve kivi dilimlerini serpiştirin. Bir top dondurma daha koyup, milföy yıldızlarını dondurmaya batırarak süsleyin. Diğer milföy hamurlarına da aynı işlemi uygulayın. Frambuaz sosuyla birlikte servis yapın.
KAVUNLU KUP (1 KİŞİLİK)
MALZEMELER
MALZEMELER
- 1 dilim kavun
- 1 top
Üzerine:
- Çikolata sos
Yapılışı
Kavunu püre yapın ya da çok küçük doğrayın. Kup bardağına alın. Üzerine vanilyalı dondurmayı yayın. Çilekli ve çikolatalı dondurmayı ekleyin. Üzerine çikolata sos gezdirip servis yapın.
Kavunu püre yapın ya da çok küçük doğrayın. Kup bardağına alın. Üzerine vanilyalı dondurmayı yayın. Çilekli ve çikolatalı dondurmayı ekleyin. Üzerine çikolata sos gezdirip servis yapın.
KAYISILI KARPUZ SUYU
MALZEMELER
MALZEMELER
- 2 dilim
Yapılışı
Karpuzların çekirdeklerini çıkarın. Robotta sıvı haline getirin. Limon kabuklarını ince ince şeritler halinde kesin. Kayısıların çekirdeklerini çıkarıp, arzu ettiğiniz şekilde doğrayın. Nane yapraklarını ince ince kıyın. Limon kabuğu, nane yaprağı ve kayısıları karpuza karıştırın. Arzu ettiğiniz miktarda rom ekleyip, buz ile birlikte servis yapın.
Karpuzların çekirdeklerini çıkarın. Robotta sıvı haline getirin. Limon kabuklarını ince ince şeritler halinde kesin. Kayısıların çekirdeklerini çıkarıp, arzu ettiğiniz şekilde doğrayın. Nane yapraklarını ince ince kıyın. Limon kabuğu, nane yaprağı ve kayısıları karpuza karıştırın. Arzu ettiğiniz miktarda rom ekleyip, buz ile birlikte servis yapın.
ÇİLEK KEYFİ (5 KİŞİLİK)
MALZEMELER
MALZEMELER
- 600 gram
- çilek
- 150 gram frambuaz
- 150 gram
- böğürtlen
- 1 küçük kavanoz
- vişne kompostosu
- 2 kahve fincanı
- kırmızı şarap
- 1 kahve kaşığı rom
- 1.5 kahve fincanı tozşeker
- 1 kahve fincanı nişasta
- 1 çay bardağı su
Süslemek için:
- Krem şanti ve nane yaprakları
Yapılışı
Meyvelerin yarısını, kırmızı şarap, rom ve tozşekerle birlikte tencerede kaynatın. Daha sonra blenderden geçirin. Tekrar tencereye koyun. Ayrı bir kapta nişastayı bir çay bardağı suda eritip, tencereye ilave edin. 2-3 dakika kadar kaynatın. Daha sonra tencereyi ocaktan alıp, kalan meyveleri doğrayın ve içine ekleyin. Dondurma bardağına veya kaselere dökerek, buzdolabına koyun. Soğumaya bırakın. Krem şanti ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın. Aşçının notu: Bu tatlıyı hazırlarken taze meyve bulamadığınızda, dondurulmuş meyve de kullanabilirsiniz.
Meyvelerin yarısını, kırmızı şarap, rom ve tozşekerle birlikte tencerede kaynatın. Daha sonra blenderden geçirin. Tekrar tencereye koyun. Ayrı bir kapta nişastayı bir çay bardağı suda eritip, tencereye ilave edin. 2-3 dakika kadar kaynatın. Daha sonra tencereyi ocaktan alıp, kalan meyveleri doğrayın ve içine ekleyin. Dondurma bardağına veya kaselere dökerek, buzdolabına koyun. Soğumaya bırakın. Krem şanti ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın. Aşçının notu: Bu tatlıyı hazırlarken taze meyve bulamadığınızda, dondurulmuş meyve de kullanabilirsiniz.
Kaynak: Sabah Gazetesi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder