30 Ekim 2012 Salı

lezzet

tüneline 2012 tarihli bir fotoğraf ekledi.
LEVREK DOLMASI
4 adet levrek
1 adet soğan
1 adet kereviz
500 gr ufalanmış bayat ekmek
1/2 kahve fincanı balık suyu
4 çorba kaşığı tereyağı
maydanoz
karabiber
tuz

Levrek balıklarının solungaçları çıkartılır. Bir bıçakla sırt kısımdan açılarak kılçıkları ve sırt kemiği ayıklanır. Karın kısmı yarılmadan temizlenir. Balıklar yıkanıp suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletilir.

Bir tavada soğan tereyağında kavrulur. İçerisine ince doğranmış kerevizler ve bayat ekmek kırıntıları ilave edilir.

Balık suyu, maydanoz, karabiber ve tuz katılıp iki üç dakika karıştırılır. Ateşten alınıp soğumaya bırakılır.

Levreklerin içerisine hazırlanan sostan doldurulur.

Levrekler fırın tepsisine dizilip, buzdolabında yaklaşık 4 saat bekletilir.

Dolaptan çıkarılınca önce sıvı yağ sonra tereyağında kızartılır. Sıcak olarak servis yapılır.
  Mengen, Bolu'da.
LEVREK DOLMASI
4 adet levrek
 1 adet soğan
 1 adet kereviz
 500 gr ufalanmış bayat ekmek
 1/2 kahve fincanı balık suyu
 4 çorba kaşığı tereyağı
 maydanoz
 karabiber
 tuz

 Levrek balıklarının solungaçları çıkartılır. Bir bıçakla sırt kısımdan açılarak kılçıkları ve sırt kemiği ayıklanır. Karın kısmı yarılmadan temizlenir. Balıklar yıkanıp suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletilir.

 Bir tavada soğan tereyağında kavrulur. İçerisine ince doğranmış kerevizler ve bayat ekmek kırıntıları ilave edilir.

 Balık suyu, maydanoz, karabiber ve tuz katılıp iki üç dakika karıştırılır. Ateşten alınıp soğumaya bırakılır.

 Levreklerin içerisine hazırlanan sostan doldurulur.

 Levrekler fırın tepsisine dizilip, buzdolabında yaklaşık 4 saat bekletilir.

 Dolaptan çıkarılınca önce sıvı yağ sonra tereyağında kızartılır. Sıcak olarak servis yapılır.
Beğenmekten Vazgeç ·  · 

Hiç yorum yok: