8 Eylül 2012 Cumartesi

peynirli poğaça

peynirli poğaça


Peynirli Poğaça


Malzemeler:

42 g pakmaya yaş maya veya 1 çorba kaşığı pakmaya kuru maya (20 g)
9 su bardağı un (1 kg)
3 adet yumurta
2 tatlı kaşığı tuz (16 g)
1 çorba kaşığı şeker (20 g)
2,5 su bardağı su (500 g)
**********
İç Malzemesi:
400 g beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
Üst Malzemesi:
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı susam (15 gr)     

Peynirli Poğaça Tarifi

Mayayı ılık su içinde eritin. Diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın ve kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini örterek 40 dakika kabarmaya bırakın.Hamuru 2 dakika daha yoğurup gazını çıkartın. Yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın. Parçaları 10 dakika daha bekletin. Daha sonra hamurları yarım cm kalınlığında açın. Peyniri ezip, maydanozları doğrayın ve karıştırın. Hazırladığınız peynirli karışımı hamurların içine yerleştirin. Yarım ay şeklinde kapatın ve yağlanmış tepsi üzerine alın. 45 dakika kabarmaya bırakın.Üzerine yumurta sarısını sürün, susam serpin.190°C’lik önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

Hiç yorum yok: