22 Ağustos 2012 Çarşamba

tamer şen dostumun lezzetli sunumu

ÇİPURA




Çipura (1kg kadar)

Yarım demet maydanoz

Yarım demet dereotu

Kekik

Tuz

Zeytinyağı



6-8 küçük boy patates

Kekik, pul biber, tuz, karabiber, zeytinyağı

Krema (2 kaşık kadar…)



1. Maydanoz ve dereotunu doğrayın. İçine bol kekik serpin. Az zeytinyağı dökün. Karıştırın.

2. Fırını 200 dereceye ayarlayıp açın. Temizlediğiniz balıkların üstlerine derilerini kesecek derinlikte bıçakla çizikler atın. Tuzlayın. Karınlarını açıp ot karışımını içlerine doldurun. Üstlerine biraz zeytinyağı dökün.

3. Patatesleri yıkayıp soyduktan sonra elma dilimi gibi kesin. Baharatlar, krema ve zeytinyağıyla patatesi karıştırın.

4. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Balıkları tepsinin bir tarafına, patatesleri diğer tarafına yerleştirin. Fırının orta bölümünde balık ve garnitürü yaklaşık yarım saat pişirin.

5. Servis tabaklarını balık ve patatesleri pay ederek dizin.

Hiç yorum yok: