ÇİPURA
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Kekik
Zeytinyağı
6-8 küçük boy patates
Kekik, pul biber, tuz, karabiber, zeytinyağı
Krema (2 kaşık kadar…)
1. Maydanoz ve dereotunu doğrayın. İçine bol kekik serpin. Az zeytinyağı dökün. Karıştırın.
2. Fırını 200 dereceye ayarlayıp açın. Temizlediğiniz balıkların üstlerine derilerini kesecek derinlikte bıçakla çizikler atın. Tuzlayın. Karınlarını açıp ot karışımını içlerine doldurun. Üstlerine biraz zeytinyağı dökün.
3. Patatesleri yıkayıp soyduktan sonra elma dilimi gibi kesin. Baharatlar, krema ve zeytinyağıyla patatesi karıştırın.
4. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Balıkları tepsinin bir tarafına, patatesleri diğer tarafına yerleştirin. Fırının orta bölümünde balık ve garnitürü yaklaşık yarım saat pişirin.
5. Servis tabaklarını balık ve patatesleri pay ederek dizin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder