31 Temmuz 2012 Salı

gün içinden


Ayhan Köksal Bey'in paylaşımıdır

Sarımsağın etken maddesi 'Allicin'. (1)
Bu maddenin insan vücudunda oksitleyici etkisi vardır.
Bu mucize madde karaciğeri koruyucu, savunma sistemini güçlendirici, kanseri önleyici ve tüm kemoterapatik ilaçların istenmeyen yan etkilerini azaltıcı etkiye sahiptir.
Günde 2 diş sarımsağın çiğnenerek tüketilmesi, birçok hastalığı önlemede de etkili olan sarımsağın damarları genişletici özelliği nedeniyle kalp krizi geçirme riskini azaltıp, tansiyonu da düzenleyici etki yapmaktadır.
Sarımsak, çok sayıda hastalığın mikrobuna karşı vücudu dirençli tutar.
Yalnız, sarımsağın koruyucu özelliğinden faydalanmak için mutlaka çiğnenmesi gerekir.
YUTULARAK
yenilen sarımsak insan vücuduna fayda sağlamaz, aksine ZARAR verir.
Uzun ve sağlıklı bir yaşam için bol vitamin, bol hareketi şart koşan uzmanlar genç kalmak için en çok sarımsak yenilmesini öneriyor.
Atardamarların kireçlenmesine karşı bol sarımsak öneren uzmanlar şöyle konuşuyor:
"Kandaki kolesterolü temizleyerek hücreleri sürekli genç tutan sarımsağı çiğ yiyebilir veya her yemeğe koyabilirsiniz."
Bitkisel Tedavide kullanım alanları.
Kurt veya solucan düşürücü olarak,
Haricen yara iyi edici olarak,
Mantar hastalıklarını engelleyici ve tedavi edici olarak,
Saçkıran hastalığını tedavi edici olarak,
Tansiyon düşürücü olarak,
Antiseptik olarak,
Kolesterol düşürücü olarak,
Safra salgılarını artırıcı olarak,
Kurşun ve yılan zehirlenmelerinde etken olarak,
Sakinleştirici olarak, şifalı bitkiler
Kullanılan sarımsak dan birden farklı yöntemle etken madde alınır.
Vitamin, mineral ve aminoasitler bakımından son derece zengin
Sarımsak, kalp krizi, beyin kanaması ve kanser riskini azaltıyor.
Kurşun, civa, kadmiyum ve arsenik zehirlenmelerinde etkili tedavi sağlayan, selenyum açısından zengin olan sarımsak, bazı hastalıklara yakalanmada önleyici etki yapıyor.
Sarımsağın bileşiminde, sakaroz, glikoz gibi karbonhidratlar ile protein, kalsiyum, fosfor, demir ve A, B, C vitaminleri bulunuyor.
"Günde bir sarımsak tutar doktoru uzak" diye özdeyişlere de konu olan sarımsak, birçok ülkede hem tatlandırıcı ve koku verici, hem de şifalı bitki olarak kullanılıyor.
Damarları genişletici özelliğiyle terlemeyi artırıyor.


Kastamonu Taşköprü'de üretilen genetik müdahaleye uğramamış sarımsak, antiseptik (mikrop kırıcı) özelliğinin dışında damar sertliği ve tıkanıklığını önlemede,tansiyon ve kolesterolü düzenlemede, kanı temizlemede şifa verici bitki olarak kullanılıyor.
Sarımsak, ayrıca meme, prostat, mide ve kalın bağırsak kanserlerine yakalanma riskini azalttığı gibi hastalıkların ilerlemesini önlüyor.
Bütün bu özelliklerine karşın sarımsak, tarım alanlarına zarar veren böceklere karşı ilaç olarak da kullanılabiliyor.
Kimyasal böcek ilaçlarının çevreyi zehirleyici etkileri olmasına rağmen, zararlı böcekleri üründen uzak tutmaya dayalı bir koruma sunan sarımsak yağı ile su karışımı daha güvenli ve çevreye herhangi bir zararı yok.

Hiç yorum yok: