27 Ocak 2012 Cuma

güncel

MENÜ 2 DENİZ ÜRÜNÜNE ALTARNATİF
Terbiyeli fırın tavuk Tavuk sağlıklı, besleyici, kolesterolü ve kalorisi düşük olan bir ettir. Tavuğun göğüs eti de en yağsız kısmıdır. Ayrıca tavuğun göğüs eti kilo verme programlarında, diyabet, yüksek kolesterol, kalp hastalıkları ve hipertansiyon gibi hastalıkların tıbbi beslenme tedavisinde önerdiğimiz bir et türüdür. Tavuk göğsü genelde fırında pişirildiğinde kuru olur ve bu nedenle pek tercih edilmez. Haşlaması ya da kızartması yapılır. Bu yemeği annem özel günlerde ana yemek olarak hazırlar ve yanında pilav, salata ve yoğurt ile servis eder. Yemeğe gelen konuklar anneme tavuk göğüslerini kurutmadan yumuşacık nasıl pişirdiğini sorar. Sorunun yanıtı aslında sosunda gizlidir. Hem hafif, hem sağlıklı hem de çok pratik bir yemektir. Tavukları bir gün önceden soslayıp dinlendirmeniz mümkün değilse 1-2 saat dinlendirmek de yeterli olabilir. İçinde domates, biber gibi sebzelerin olması tavuklara ayr
MENÜ 2 DENİZ ÜRÜNÜNE ALTARNATİF ))) terbiyeli fırın tavuk:))))
ı bir tat verir aynı zamanda da sebze grubunda da yiyecek tüketilmesine olanak sağlar. Malzemeler (4 kişilik) 500 gr tavuk göğüs 2 orta boy patates 4 sivri biber 2 kırmızı taze biber 2 domates Terbiyesi için 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı light yoğurt 1 baş kuru soğan (rendelenmiş) Tuz, karabiber, kimyon ½ limon suyu Yapılışı: Tavuk göğüslerini el ayası büyüklüğünde, 1 cm kalınlığında parçalayın. Terbiye için verilen tüm malzemeleri karıştırıp tavukları bu sosa iyice bulayın ve bir gece buzdolabında dinlendirin. Terbiyeli sosta bekleyen tavukları pişireceğiniz zaman fırın tepsisine dizin. Elma dilimi şeklinde doğranmış patatesleri, ince uzun şeritler halinde kesilmiş biberleri ve halka halka kesilmiş domatesleri tavukların arasına dizip 200 derecede daha önceden ısınmış fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: