24 Ocak 2012 Salı

blogkardeşimden karnıbahar tarifi hemen deneyeceğim

ellerine kollarına sağlık 

Karnıbaharı ailecek çok severiz.kızartması salatası,fırında yemeği ve bugün tarifini vereceğim kıymalı tencere yemeği,hepsi çok lezzetli ve yararlı…
malzemeler:
1 orta boy karnıbahar
1 orta patates
1 havuç
200 gr kıyma
1 büyük baş soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 kaşık tereyağı
yarım çay bardağı pirinç
2 adet sivribiber
1 tatlı kaşığı tuz ,karabiber çok az kimyon
hazırlanması:
Önce karnıbaharı çiçeklerine ayırın, kaynayan suya atıp 3-4 dakika haşlayıp sudan alın.
1. soğanı yemeklik doğrayın. derin bir tencereye alıp 200 gr. kıyma ve tereyağında ile kavurun.
2. tencereye 1 yemek kaşığı salçayı ekleyin. bu arada haşlanan karnıbaharı ve sebzeleri tencereye ilave edin. 2-3 dakika kavuruyormuş gibi çevirin.
3. yüze yüz gelecek şekilde (karnıbaharlarla aynı seviyede) kaynamış su ekleyin.
4. yarım çay bardağı yıkanmış pirinci, yarım çay bardağı limon suyunu ve küçük parçalara bölünmüş 2 kurutulmuş biberi tencereye ilave edin.
5. karnıbaharlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. pişince 1 tatlı kaşığı tuz karabiber ve kimyon ekleyin biraz dinlendirdiğiniz yemeğiniz servise hazır.

Hiç yorum yok: