1 su bardağı kırmızı mercimek
4 su bardağı su
2 su bardağı köftelik bulgur
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kimyon
4 adet yeşil soğan
1 demet maydanoz
2 adet orta boy soğan
2/3 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı biber salçası
Yapılışı:
Mercimek yumuşayıncaya kadar haşlanır. Geniş bir kaba koyduğumuz bulgurun üzerine dökülür, tuz, pul biber, nane kimyon ilave edlirerek karıştırılır ve üzeri örtülerek 15 dakika bekletilir..Kuru soğanlar ince ince doğranıp tavada kavrulur.salça ilave edilerek biraz daha kavrulur..Yumuşayan bulgurun üzerine dökülür.. ince ince kıyılmış maydanoz ve taze soğan ilave edilir ve iyice yoğrulur..Ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak köfte şekli verilir ve servis tabağına yerleştirilir..üzerine maydanoz serpilir..
Afiyet olsunn.:))))))))))))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder