29 Eylül 2011 Perşembe

yarınlarınız ışık ışık olsun dostlar


LİMONATA TARİFİ

Malzemler:



5 adet limon
3 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1/2 lt. maden suyu
Taze nane


Hazırlanışı:


1- Limonların kabuklarını soyup bir kabın içine koyuyoruz. 2 su bardağı suyu kaynatıp limon kabuklarının üzerine döküp üstüne kapak örtüp bekletiyoruz.
2- 1 su bardağı su ve 2 su bardağı şekeri sos tenceresinde kaynatıp hafif bir şurup olmasını sağlayın.
3- Diğer tarafta limonları sıkıp suyunu limon kabuklarına ilave edin. Şekerli şurup soğuduktan sonra limon kabuklarının olduğu karışıma ilave edin. Bir süre bekletikten sonra süzdürün.
4- Süzmüş olduğunuz limon karışımın içine sodayı ekleyip kapaklı bir şişeye koyun. Buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
5- Ben servis yaparken taze nanenin üzerine 1 çay kaşığı şeker koyup havan yardımıyla suyunu çıkarıp bardağın içine koyuyorum. üzerine limonata üzerine birkaç dal nane ekleyip buzla servis yapıyorum. Afiyet olsun.
İsteyenler, 1 çay kaşığı zencefil ekleyebilirler.





Üstteki pideyle bu yazının hiiiç ilgisi yok.. :) Tek ilgisi ablacığımla Türkiye’ye gitmeden önce yapmıştık. Pek lezzetli oldu. Pide mi desem poğaçamı bilemedim. İşte tarif…
Malzemeler:


4 su bardağı un
1,5 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 küçük paket kuru maya
Yumurta sarısı


İçi için:


200 gr. küçük doğranmış parça et
2 domates
1 soğan
2 diş sarımsak
2 orta boy sivri yeşil biber
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz, karabiber, istenen baharat
Hazırlanışı:
1- Una tuz ekleyip karıştırın içini havuz gibi açın. Ilık suyun içinde eritilmiş şeker ve maya karışımını , yağı havuzun içine döküp. Yoğurun. Kulak memesi yumşaklığında hamur elde edin üstünü kapatın hamurun 2 katına çıkıncaya kadar bekleyin.
2- Yağ, soğan, parça eti tavada kavurun. Biberi, sarımsağı doğrayın kavurmaya devam edin. Salça ve domatesi ekleyip karıştırıp suyunu çekene kadar kavurun baharatları ekleyip kavurun. Bir tarafta ılıması için bırakın.
3- Hamur mayalandıktan sonra küçük parçalar koparıp yuvarlak şekilde açın. İçine bir yemek kaşığı malzeme koyup yanlardan kapatın. Fırın tepsisine dizim 15 dakika mayalanmasını bekleyin. Etrafına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: