12 Haziran 2010 Cumartesi






Malzemeler4 yumurta3 ufak kahve fincanı şeker3 ufak kahve fincanı un1 paket kabartma tozu2 paket krem şanti1 paket muzlu puding1 su bardağı soğuk süt ya da muzlu sütHazırlanışıYumurtayı, şekeri, unu ve kabartma tozunu karıştırarak bir kek hamuru hazırlayın ve hamuru 2 eşit parçaya bölüp 185 derecedeki fırında kapağını açmadan pişirin.. kekler soğuduktan sonra kalıplarından çıkartın ve 2’sini de 1 su bardağı süt ile ıslatın. Aralarına muzlu pudingi sürün üzerini krem şanti ile süsleyip arzuya göre meyveleri dizin ve meyvelerin üzerine beyaz jole gezdirin..(ben joleyi pastaneden hazır aldım)Afiyet olsun..


*********



FİNCAN BÖREĞİ TARİFİMalzemelerHarç için• 1 demet pazı• 1 baş orta boy soğan• 2 çorba kaşığı tereyağı• 1 tatlı kaşığı karabiber• Tuz• Yeterince kızartmalık yağHamur malzemesi• 300 gram böreklik un• 2 çay bardağı ılık su• 1 yumurtaYapılışıUnu, hamuru yoğuracağınız kaba koyun; ortasını havuz gibi açıp tuzu katm ve ılık suyu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. Daha soma yumurtayı kırın ve yumuşak, pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru dört top yapıp unlayın ve üstüne nemli bir bez örtün ve 45 dakika dinlendirin. Bu arada pazmın saplarını ayırın, yapraklarını yıkayıp doğrayın.Soğanı yemeklik doğrayın. Tereyağını bir tavada eritin, önce soğanları, arkasından pazıları iyice kavurun. Tuzunu ve biberi de ilave ettikten sonra ateşten indirin. Harcın sulu kalmamasına dikkat edin. Toplardan dört yufka açın. Her bir yufkanın bir tarafına düzgün aralıklarla harç koyun ve yufkanın boş tarafını, dolu tarafın üzerine örtün. Harç böreğin ortasında kalacak şekilde, fincanla börekleri teker teker kesin. Hamurun artan parçalarını yeniden yoğurup açın ve aynı işlemi malzeme bitene kadar tekrarlayın. Börekler hazır olunca, yağı kızdırın.Bol kızgın yağda, tavayı sallayarak börekleri kızartın. Bir kabın içine havlu peçete yerleştirin. Börekleri kevgirle alın, fazla yağını süzüp havlu peçetenin üzerine koyduktan sonra

Hiç yorum yok: